Magnificul „Posto” visează la tricolor. Va alege naţionala lui Contra?

Ultima actualizare:

    Virgiliu Postolachi
Virgiliu Postolachi

Postolachi, francezo-moldoveanul de 18 ani care va obţine cetăţenia română, e în cel mai fericit moment al carierei. Cu golul magnific înscris în amicalul PSG – Atletico Madrid (3-2), tânărul Postolachi a atras atenţia presei internaţionale. Peste câteva luni, Virgiliu ar putea juca şi pentru naţionala României.

După modelul Florin Andone, fotbalul de la noi e pe cale să câştige un alt fotbalist de top crescut în afara graniţelor. Dacă Andone s-a născut în România şi s-a cizelat în Spania, Virgiliu Postolachi e un moldovean de peste Prut care evoluează de cinci ani pentru grupele de juniori ale lui Paris Saint-Germain. În această vară, profitând de vacanţele prelungite ale vedetelor de la PSG care au fost la CM 2018, Postolachi a fost luat de antrenorul Tuchel în lotul echipei mari şi a primit minute bune în amicale de lux cu Bayern, Arsenal şi Atletico Madrid. Puştiul Virgiliu n-a dezamăgit deloc, din contră. În meciul de luni cu spaniolii, Postolachi a dat golul victoriei (3-2) în prelungiri, cu o execuţie „a la Cavani”, aşa cum a remarcat presa franceză. „Sunt foarte fericit pentru «Posto». Are calităţi mari, e dispus la presing şi face un efort uriaş. Ăsta e doar începutul”, a declarat Luis Fernandez, directorul Academiei lui PSG, cel care îl cunoaşte cel mai bine pe Postolachi. „Fiind aici cu lotul primei echipe a fost deja o mare mândrie penru mine. Am aşteptat acest gol cu nerăbdare şi iată că a venit”, au fost cuvintele adolescentului care va deveni în curând cetăţean român.

Şi Federaţia lui Răzvan Burleanu a sesizat calităţile moldoveanului Postolachi, astfel că a demarat recent tatonările pentru ca atacantul să obţină cetăţenia română, lucru care se va întâmpla destul de repede, poate chiar în toamnă. Evident, miza e echipa naţională pentru care va opta să joace Postolachi. Fiind greu de crezut că va alege ţara de origine, Moldova, rămân două variante: Franţa, care i-a oferit deja cetăţenia, şi România. Cum în lotul campioanei mondiale e foarte dificil să pătrundă, Postolachi ştie că tricolorul românesc e mai la îndemână.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Nationala Romania (Sportpictures) jpg
Erling Haaland (EPA) jpg
Helmuth Duckadam (Sportpictures) jpg
david popovici 2 jpg
ilie nastase facebook jpeg
Endrick, Real Madrid (EPA) jpg
Bayern Munchen Dinamo Zagreb (EPA) jpg
Salvatore Schillaci (Getty Images) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net