Rapid e greu de ucis
Când nimeni nu mai avea nici o speranţă, Codrea, Apostol şi Surdu, jucătorii care aveau cei mai mulţi bani de recuperat din Giuleşti, au acceptat să-i piardă şi au spus "da" sub presiunea liderilor suporterilor rapidişti. Cu scorul de 3-1, planul de reorganizare a fost aprobat până la urmă de creditori şi Rapid a primit dreptul la viaţă. Singurul creditor care a votat împotrivă a fost statul român, care n-a acceptat să primească doar 10% din datoriile către el.
Va trebui însă se se supună, pentru că furnizorii, angajaţii şi foştii jucători au fost majoritari. Pentru Rapid mai urmează însă încă un hop, vineri, 22 noimebrie, când dosarul va ajunge la Tribunalul Bucureşti, în faţa judecătorilor. Dacă şi aceştia decid că planul de eşalonare a datoriilor pe trei ani e realist, atunci Rapid e ca şi scăpată de probleme.
"A fost o zi istorică. Le mulţumesc tuturor care au fost alături de noi. Le mulţumesc tuturor fotbaliştilor care au trecut pe la club, le rămân dator tuturor", a declarat bucuros Nicolae Cristescu, unul dintre oamenii care ajută din umbră Rapidul. "Sper să ne găsim şi noi liniştea, să vină un investitor şi să revenim în prima ligă. Este mare nevoie de un investitor, pentru că e foarte greu să rezistăm aşa", a declarat şi antrenorul Viorel Moldovan.
Următorul obiectiv este promovarea!
Rapid are acum timp să se ocupe în linişte de jocurile sale din Seria I a Ligii a II-a, unde ocupă în prezent locul 4, în spatele lui Clinceni, CSMS Iaşi şi ACS Berceni. Cum doar primele două echipe promovează, giuleştenii nu mai au voie să facă paşi greşiţi. Următorul meci pentru Pancu şi compania va avea loc sâmbătă, la Buzău. Rapid are însă şi o restanţă, cu Berceni, care se va juca pe 27 noiembrie.