Alergia la pisici tratament

Ultima actualizare:

    În "Alergia la pisici - tratament şi prevenire" afli cum poţi evita problemele foto: lumeanimalelor.ro
În "Alergia la pisici - tratament şi prevenire" afli cum poţi evita problemele foto: lumeanimalelor.ro

Alergiile sunt reacţiile sistemului imunitar la acţiunea unor microbi sau a unor substanţe străine cu care o persoană vine în contact cel mai adesea pe cale respiratorie sau digestivă. Click! şi divahair.ro îţi dă mai multe detalii despre alergia la pisici – tratament şi prevenire.

Alergia la pisici, provocată de salivă, urină sau firele lor de păr, prezintă simptomele similare cu cele ale oricărei alergii. Dacă ai fost în preajma unei pisici, iar apoi ai remarcat câteva dintre următoarele semne, atunci este cazul să renunţi la această companie. Şi e musai să citeşti articolul „Alergia la pisici – tratament şi prevenire”!

Alergia la pisici - tratament şi prevenire. Care sunt simptomele?

Simptomele sunt: tuse, respiraţie şuierătoare, mâncărimi la nivelul pielii şi al ochilor, congestie nazală, umflarea ochilor, durere în gât. În cazuri extreme de alergii cronice, pot apărea umflarea mâinilor şi a picioarelor, inflamaţia pielii în caz de zgârieturi sau respiraţie dificilă.

În cazul în care tu sau copilul dezvoltaţi o alergie la pisică, cei mai mulţi medici vă vor recomanda să găsiţi o nouă casă pentru animăluţ. Chiar şi aşa, după mutarea pisicii, alergenii vor rămâne în casă pentru încă şase luni. Pentru a va proteja, va fi nevoie de o curăţenie şi mai atentă şi de îngrijire suplimentară. În „Alergia la pisici – tratament şi prevenire” afli cum poţi evita problemele.

Dacă vrei să achiziţionezi o pisică, dar eşti o persoană sensibilă la factorii din jurul tău, atunci ar fi bine să te testezi înainte. Poţi face acest lucru fie luând contact direct cu o pisică, fie la medic. Aici, ţi se va face un test de piele cu diferiţii alergeni ai pisicii sau un test de sânge de specialitate. Mai multe detalii

În cazul în care nu ştiai că eşti alergic la pisici şi ai intrat în contact cu una, moment în care ai dezvoltat o alergie, măsura imediată este tratarea cu antihistaminice, fie pe cale orală, fie pe cale intravenoasă, potrivit articolului „Alergia la pisici – tratament şi prevenire”. Există, de asemenea, spray-uri nazale şi picături pentru ochi, care îţi pot fi de folos în funcţie de simptomele care apar. În caz că este nevoie, poţi apela chiar la medicamente pentru probleme respiratorii mai grave, cum ar fi atacul de astm.

Alergia la pisici - tratament şi prevenire. Igiena şi curăţenia sunt esenţiale

Partea cea mai importantă a tratamentului este să nu mai păstrezi pisica, deoarece această alergie poate cauza daune pe termen lung - probleme cu respiraţia şi dezvoltarea imunităţii la medicamente specifice acestei probleme.

Dacă vrei, totuşi, să păstrezi pisica, în cazul unei alergii mai puţin grave, atunci este foarte important să păstrezi casa curată. Din articolul „Alergia la pisici – tratament şi prevenire” afli că este foarte important să te speli pe mâini de fiecare dată când atingi felina. Evită covoarele şi mobilierul care nu pot fi spălate în mod regulat, foloseşte un aspirator de calitate care să ajungă în colţurile greu accesibile.

Spală şi curăţă pisica în mod regulat, nu o lăsa să stea în camera ta sau în pat şi, pe cât posibil, ţine litiera în afara casei, eventual pe balcon. Castrează-ţi pisica, aşa încât să nu mai năpârlească atât de mult. În cazul în care mergi în vizită la prieteni care au pisici, pune-ţi în geantă câteva antihistaminice şi spală-te des pe mâini.

Alegeri prezidențiale 2024

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William la Centerpoints Awards, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
brad de craciun jpeg
alimentatie sanatoasa jpeg
Calendar 5 decembrie: 2017   Regele Mihai I, ultimul suveran al României, a murit în Elveția, la vârsta de 96 de ani jpeg
sardinia, italia   freepik jpg
depozite bancare jpg
reginele romaniei jpg
Târgul de Crăciun Timișoara 2023
bridge 7770337 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net