Ce trebuie să ai în vedere atunci când călătorești cu animalul tău de companie

Ultima actualizare:

    Sursa foto: unsplash.com
Sursa foto: unsplash.com

Concediile și călătoriile vor fi îngreunate de anumiți factori atunci când ai un animal de companie pe care nu vrei să-l lași acasă sau la o pensiune pentru animale. În special pentru oamenii care au câini este mai greu să găsească un loc potrivit în care să-i cazeze pe perioada în care vor lipsi de acasă. În astfel de situații, dacă îți împarți viața și casa cu un patruped, iată care sunt câteva reguli simple pe care trebuie să le urmezi:

Ia-l cu tine doar dacă destinația este potrivită

Dacă pleci într-o insulă exotică, departe de casă și drumul implică un zbor lung cu avionul, câinele tău ar putea suferi mai mult decât este necesar dacă decizi să îl iei cu tine. De asemenea, dacă pleci într-o zonă foarte călduroasă, nu toți câinii vor tolera temperaturile ridicate și soarele din fiecare zi. Câinii cu blană lungă sau cei care preferă răcoarea, precum Husky, trebuie expuși cât mai puțin unor astfel de condiții pe timp de vară. Însă dacă pleci la munte cu ocazia sărbătorilor de iarnă sau la schi aceștia vor fi în elementul lor. Câinii activi și tineri sunt partenerii perfecți pentru drumeții lungi de toamnă sau primăvară. Alege-ți o pereche potrivită de ghete și încearcă să ții pasul cu acesta pe potecile din pădure sau din stațiunea în care te cazezi.

Fii responsabil pentru animal

Cel mai greu va fi să găsești pensiuni sau hoteluri care să accepte animalele de companie. Poate au avut de-a face cu episoade nefericite cu alți câini sau stăpâni sau nu sunt iubitori de animale și nu vor accepta ca acestea să fie cazate împreun cu oamenii. Atunci când găsești, totuși, o pensiune care primește cu brațele deschise și un patruped, nu înseamnă că nu vei mai avea responsabilități față de comportamentul tău sau al câinelui. Este recomandat să nu îi permiți să doarmă în pat sau într-un fotoliu din cameră, ci numai în culcușul lui de pe podea. De asemenea, atunci când te întorci la cazare cu el trebuie să-i ștergi cu atenție lăbuțele cu șervețele umede și să îi cureți și blana, în special în zona abdomenului. Încearcă să nu te întorci decât după ce câinele și-a luat doza necesară de activitate fizică. Un câine plin de energie îi poate deranja pe ceilalți clienți ai pensiunii sau hotelului, iar astfel se pot crea situații neplăcute.

Nu îl caza cu tine dacă nu tolerează alți câini sau copii

Un câine sociabil va câștiga rapid inimile tuturor, chiar și celor mai sceptici dintre oameni. Trebuie să ții minte că atunci când te cazezi la o pensiune trebuie să te gândești și la restul oamenilor care împart același spațiu cu tine și câinele tău. Unii dintre ei ar putea avea și ei un animal alături. De aceea, dacă patrupedul tău are anumite trăsături de caracter care nu îi permit să se simtă bine în preajma altor câini, caută o altă soluție. Dacă insiști să îl iei cu tine îl vei stresa și pe el, dar și pe cei din jur și astfel de momente tensionate pot duce la ceva mai grav. Nici o atitudine problematică față de copii nu este un semn bun. În astfel de situații este important să îl ții cât mai aproape de tine mereu, în lesă și să avertizezi orice copil care ar vrea să se joace cu el. Setarea unor limite îți va permite să te relaxezi și să îl ferești pe câine de momente tensionate.

Asigură-te că ai provizii de mâncare

Atunci când călătorești cu mașina proprie este mult mai ușor să depozitezi provizii pentru mai multe zile. Acest lucru este important de făcut atunci când câinele trebuie să urmeze o anumită dietă sau are restricții. Mâncarea pe care o găsești în supermarketuri nu va fi destul de diversă încât să găsești mereu ceea ce cauți. Dacă îți hrănești câinele cu preparate gătite sau carne crudă. Pregătește o ladă frigorifică în care poți depozita pachete de mâncare organizate pe zile. Aceasta trebuie doar dezghețată și servită câinelui în bol. Atunci când acesta consumă hrană uscată din comerț, ia cu tine un sac de mâncare pentru a fi sigur că animalul tău are acces la mâncare fără nicio problemă.

Dacă urmezi câteva reguli simple vei reuși să lași o impresie minunată și să-i faci pe proprietarii pensiunii să se deschidă și mai mult față de turiștii care se cazează cu un câine. Poți să le propui un set de reguli de bun simț pe care să le ceară celor care le trec pragul, în special dacă ești printre primii care se cazează cu un câine.

Alegeri prezidențiale 2024

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William la Centerpoints Awards, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
brad de craciun jpeg
alimentatie sanatoasa jpeg
Calendar 5 decembrie: 2017   Regele Mihai I, ultimul suveran al României, a murit în Elveția, la vârsta de 96 de ani jpeg
sardinia, italia   freepik jpg
depozite bancare jpg
reginele romaniei jpg
Târgul de Crăciun Timișoara 2023
bridge 7770337 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net