Eu sunt primul căţel care şi-a schimbat sexul
Nu e deloc uşoară nici viaţa de căţel! Cu atât mai mult atunci când te naşti hermafrodit. Căţelul din rasa Jack Russell, Molly, a rămas cu numele de fată, chiar dacă operaţia de schimbare de sex prin care a trecut recent a fost un succes.
Mary (56 de ani) şi Frank Finlay (63 de ani), din Glasgow, Scoţia, Regatul Unit, şi-au dorit dintotdeauna o căţeluşă din rasa Jack Russell cu un ochi maroniu şi unul alb. Când au întâlnit-o pe Molly, a fost dragoste la prima vedere. I-au cumpărat hăinuţe de fetiţă şi au tratat-o ca pe copilul lor. Timpul a trecut şi la un moment dat când Frank a ieşit la plimbare cu Molly a rămas şocat: căţeluşa ridica piciorul la gard când făcea pipi, semn că... era băieţel.
„Am observat că ceva era în neregulă cu Molly pentru că „fetiţa” noastră de 18 luni făcea pipi cu piciorul sus. Am fost la veterinar toţi trei şi după o scurtă investigaţie am aflat că Molly a noastră avea ditamai testiculele, un mic „apendice” şi un întreg aparat reproductiv feminin. Ne-am dat seama prin ce trece căţeluşa şi chiar dacă operaţia costa peste 2.000 de lire sterline, ne-am hotărât să o facem”, a povestit pentru Telegraph, Mary Finlay. Problema era că stăpânii o voiau căţeluşă (n.r. cheltuiseră pe garderoba feminină peste 1.000 de lire sterline), iar Molly voia să fie... dulău.
„Până şi lătratul i se îngroşase de când veterinarul Ross Allan de la clinica Pets’n’Vets Family Roudnhouse Hospital ne-a propus să o transformăm pe Molly în Olly şi să îi reconfigureze un penis cât de cât funcţional”, a completat Frank. Operaţia a vut loc acum câteva săptămâni, Molly şi-a revenit cu bine după intervenţia chirurgicală, fluctuaţiile hormonale s-au stabilizat şi în ochii micuţului Jack Russell se citeşte bucuria. A scăpat de rochiţe şi de coşmarul de a fi „un căţel în trup de căţeluşă”.