Poftiţi în spitalul ţepoşilor!

Ultima actualizare:

    O hrăneşte pe Lisa  cu pipetaFoto: Guliver/ Getty Images
O hrăneşte pe Lisa cu pipetaFoto: Guliver/ Getty Images

Incredibil, dar adevărat! Doctorul Massimo Vacchetta şi-a dedicat întreaga viaţă îngrijirii aricilor. A salvat până acum peste 150 de ţepoşi de la moarte aduşi în clinica sa din întreaga Italie.

În acest moment, în clinica veterinară Bernezzo din Novello (nordul Italiei) sunt internaţi 60 de arici suferinzi. Au fost aduşi de oameni cu suflet care i-au găsit bolnavi şi răniţi pe stradă sau pe câmp. Medicul Massimo Vacchetta (37 de ani) îi tratează cu cea mai mare grijă până se însănătoşesc după care îi eliberează în natură.


    Se lasă greu  consultaţiFoto: Guliver/ Getty Images
Se lasă greu consultaţiFoto: Guliver/ Getty Images

Întrebat de jurnalişti dacă îl costă mult vindecarea ţepoşilor, veterinarul italian a spus doar că tratamentele sunt costisitoare. Nu a vrut să dea nici o cifră, a spus doar că sunt plătite de binevoitori, care au adoptat micile vietăţi de la distanţă.


    Pallino are lăbuţa  pusă în ghips
Pallino are lăbuţa pusă în ghips

Cel mai mult îi dă de furcă Lisa, o femelă arici cu tulburări cerebrale pe care trebuie să o hrănească tot timpul ca pe bebeluşi cu o pipetă specială. Ţeposul Pallino îi dă şi el bătăi de cap, fiindcă se furişează prin toate ungherele în clinică şi îi e greu să-l găsească. A avut o lăbuţă ruptă şi a fost nevoit să i-o pună în ghips.


    Foto: Guliver/ Getty Images
Foto: Guliver/ Getty Images

Chiar dacă abia merge, se târăşte cum poate numai să se ascundă. În această toamnă, i-au fost aduşi nenumăraţi arici cu lăbuţele rupte. “Este un mister. Nu pot să-mi explic ce se întâmplă, cum ajung să aibă astfel de fracturi”, a spus Vacchetta.


    Mulţi au fracturi  la lăbuţeFoto: Guliver/ Getty Images
Mulţi au fracturi la lăbuţeFoto: Guliver/ Getty Images

Opt dintre ţepoşi au fracturi extrem de grave. Medicul le face radiografii şi apoi le pune lăbuţele în ghips. Dacă este necesar, îi supune la intervenţii chirurgicale. Unii stau cuminţi şi se repară repede. Alţii se agită şi trebuie să le pună un alt ghips. Cu ajutorul unor muşchi puternici, îşi întind pielea în aşa fel încât îşi ascund tot corpul sub ţepi, făcându-se ghem, când se tem. De aceea e foarte greu să-i trateze. Camillo este un arici care are numai trei lăbuţe şi a trebuit să-i confecţioneze o proteză specială pentru ca să se poată mişca.


     Îi eliberează în  natură după ce  se fac bineFoto: Guliver/ Getty Images
Îi eliberează în natură după ce se fac bineFoto: Guliver/ Getty Images

“Unii îmi reproşează că în Africa sunt mulţi copii bolnavi care mor, în timp ce eu salvez aricii. Iar eu îi întreb, dar voi ce faceţi pentru acei copii”, a mărturisit veterinarul. El a cumpărat din propriii bani sau a adunat fonduri de la persoane miloase pentru a dota clinica cu aparaturi moderne.

Click! spune

Aricii sunt mamifere cu lungimea de până la 33 cm şi greutatea sub 1.200 g. Pe corpul lor pot fi până la 15.000 de ace. Trăiesc 2-4 ani şi se hrănesc cu insecte, râme şi în captivitate carne de pui fiartă, tocată mărunt. Trăiesc în Europa, Africa şi Asia. Pot fi ţinuţi ca animale de companie în special cei africani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
1280px Podul de la Cernavodă distrus în 1916 jpg
poligon explozie jpg
ucraina png
Schengen shutterstock 9 jpg
lidl jpg
profi1 jpeg
cna consiliul national al audiovizualului Foto Facebook jpg
masina electrica
image
actualitate.net
image
actualitate.net