Aşa cumperi cel mai bun calorifer electric

Ultima actualizare:

Chiar dacă în locuinţa ta este cald, peste iarnă nu strică să ai un calorifer electric, pe care să-l foloseşti la nevoie.

Însă, deşi nu pare, alegerea unui model care să se potrivească nevoilor tale poate fi dificilă. Reporterii Click! îţi spun la ce să fii atent când alegi caloriferul electric. Uite ce să faci!

Cumpără un calorifer cu rotile

În această perioadă, în magazinele de profil vei găsi o mulţime de modele şi mărimi. Există calorifere electrice cu un număr mai mare sau mai mic de elemenţi sau calorifere subţiri, cu un design modern. Este bine să alegi însă în funcţie de criteriile care te interesează: dacă îţi doreşti un calorifer pe care să-l montezi pe perete, atunci alege un model de tipul radiatorului electric. Dacă, dimpotrivă, vrei un model pe care să-l foloseşti în mai multe încăperi, atunci cumpără un calorifer care să fie dotat cu rotile.

Alege-l pe cel cu mai multe funcţii

  • Întrerupătoare - caloriferul electric poate fi dotat cu întrerupătoare luminoase. De asemenea, are un termostat ajustabil care menţine temperatura dorită precum şi un termostat de siguranţă.
  • Încălzire rapidă - la un calorifer cu ulei poţi avea funcţia Heat System. Aceasta este o funcţie specială care permite încălzirea rapidă a aparatului şi implicit a camerei în care acesta este instalat.
  • Protecţie de supraîncălzire - există calorifere care dispun de protecţie la supraîncălzire.
  • Mânere, rotiţe, suporturi - ca să-l poţi manevra prin casă, caloriferul ar trebui să fie dotat cu mâner şi rotiţe. Pentru depozitare, este bine să aibă un suport de înfăşurare a cablului de alimentare. Un alt suport pe care îl poate avea caloriferul este cel de prosoape.

Optează pentru trepte de încălzire 

Caloriferul electric este dotat cu trepte de încălzire, cu butoane separate. Acestea emit semnale luminoase care arată că aparatul este pornit. Termostatul permite reglarea temperaturii optime în încăperea pe care vrei s-o încălzeşti. Acest termostat are rolul de a opri şi reporni caloriferul, păstrând astfel temperatura în camera respectivă.

Atenţie la consumul de energie!

Caloriferele electrice au o putere de 2000W şi o tensiune de 220V. Cele cu un consum redus de energie electrică consumă în jur de 20-35 KW pe lună. În acest fel, nu-ţi vei încărca peste iarnă factura la lumină. Chiar dacă modelele din clasa A+ de consum sunt mai scumpe, vei plăti mai puţin curentul electric. 

Alege aerotermele care se rotesc

Spre deosebire de calorifere, aerotermele asigură un flux de aer orizontal. Aerul este încălzit de una sau mai multe rezistenţe. Pentru a îmbunătăţi repartiţia acestuia în încăpere şi pentru a evita disconfortul provocat de un flux de aer prea direcţionat, unele aparate se rotesc într-un unghi de 120 de grade.

Aeroterma împrăştie praful în aer 

Dacă te decizi să cumperi o aerotermă, ar trebui să ştii că, odată cu trecerea timpului, în interiorul acesteia se depune foarte mult praf. Când este pornită, aeroterma evacuează odată cu aerul cald şi praful acumulat.Astfel, aerul din cameră va deveni îmbâcsit şi periculos pentru sănătate. Este recomandat ca măcar o dată pe lună să cureţi bine aeroterma atât pe exterior cât şi în interior.

Alegeri prezidențiale 2024

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William la Centerpoints Awards, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
brad de craciun jpeg
alimentatie sanatoasa jpeg
Calendar 5 decembrie: 2017   Regele Mihai I, ultimul suveran al României, a murit în Elveția, la vârsta de 96 de ani jpeg
sardinia, italia   freepik jpg
depozite bancare jpg
reginele romaniei jpg
Târgul de Crăciun Timișoara 2023
bridge 7770337 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net