Ceașca de sănătate: Laptele de capră protejează sistemul imunitar
Pentru a afla cu certitudine ce efect are laptele de capră asupra stării noastre de sănătate s-au făcut numeroase studii, iar despre competiția acestuia cu laptele de vacă cercetătorii și-au spus, deseori, punctul de vedere.
Are un conținut mai scăzut de grăsimi
Laptele de capră are un conținut mai scăzut de grăsimi în comparație cu laptele de vacă și, de aceea, este recomandat persoanelor care vor , cu orice preț, să piardă în greutate.
Conține seleniu
Acest aliment conține seleniu, un mineral esențial în menținerea unui sistem imunitar puternic, care să funcționeze bine.
Este mai ușor de digerat
Laptele de capră este mai ușor de digerat decât cel de vacă și, în plus, este bogat în vitamine ( A, B2, C, E și K) și în minerale ( fosfor, potasiu, magneziu, seleniu, zinc și potasiu). Vitamina B2, o vitamină din Complexul B produce multă energie în organism.
Stimulează absorbția unor minerale esențiale în corp
De asemenea, o calitate deosebit de importantă a acestul lapte este aceea că stimulează absorbția și utilizarea eficientă în corp a unor minerale esențiale cum sunt: calciul, magneziul, fierul și fosforul.
Laptele de capră are multe beneficii pentru cardiaci
”Proteinele din acest tip de lapte sunt asemănătoare cu cele din compoziția laptelui mater. De acea, laptele de capră este benefic atât pentru adulți, cât și pentru copii. Laptele de capră îl poate înlocui cu succes pe cel de vacă, în cazul în care aceste persoane suferă de intoleranță la consumul laptelui de vacă. De asemenea, conținutul de grăsime din laptele de capră este mai redus în comparație cu cel de vacă și, de aceea, poate fi consumat de cardiaci și de persoanele care doresc, cu orice preț, să urmeze o cură de slăbire. O cană de lapte de capră conține până la 500 g de potasiu și doar 121, 5 mg de sodiu. De aceea, laptele de capră previne hipertensiunea arterială și protejează împotriva osteoporozei”, precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competențe în fitoterapie și nutriție, în studiul: ”Sănătatea noastră de fiecare zi”.
Rețeta săptămânii
Cocteil cu efect tonifiant
Ingrediente: 500 g lapte de capră, o lingură rasă de scorțișoară, 100 ml infuzie de mentă și miere după gust.
Preparare: Se amestecă laptele călduț cu celelate ingrediente. Prima cană se consumă la micul dejun, iar restul în timpul zilei. Această cură trebuie continuată un interval de zece zile.