Începe un nou an şcolar. Ce soluţii ai să «păcăleşti» aglomeraţia din trafic

Ultima actualizare:

Luni, 9 septembrie, începe un nou an şcolar, un eveniment emoţionant pentru copilul tău, dar şi unul extrem de enervant pentru toţi şoferii care se vor trezi, din cauza aglomeraţiei, blocaţi în trafic. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să mai scapi de aglomeraţia din oraş, mai ales la orele dimineţii!

Odată cu începerea şcolii, oraşul devine atât de aglomerat încât ai impresia că nici nu mai poţi respira. În autobuze, tramvaie şi troleibuze te calci, la propriu, pe picioare. Dacă circuli cu metroul, de multe ori nu apuci să te urci în primul tren care vine şi mai aştepţi vreo două să treacă. Dacă eşti şofer, îţi blestemi zilele în trafic... Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să scapi de aglomeraţie şi să ajungi la timp la destinaţie! Fără nervi şi fără stres.

Instalează aplicaţia Waze

Pentru şoferii care circulă zi de zi cu maşina aplicaţia Waze e sfântă. Dacă nu o ai instalată deja, ar fi bine să nu mai pierzi timpul şi s-o cauţi în telefon. Waze funcţionează ca un GPS, dar este mult mai avansat în sensul că-ţi arată drumul – nu cel mai scurt până la destinaţie –, ci drumul cel mai liber. Chiar dacă distanţa este puţin mai lungă, măcar ajungi mai repede unde ai nevoie. Waze îţi arată şi unde sunt ambuteiaje, unde sunt echipaje de poliţie, până şi gropile din asfalt ţi le indică. Aplicaţia Waze este gratuită, se instalează în câteva secunde şi te ajută atât în oraş, cât şi pe drumurile din ţară şi străinătate.

Cumpără o maşină de oraş mică

O maşină de oraş, mică, cu care să te strecori în trafic şi pe care s-o poţi parca în locuri strâmte sau înguste nu mai este de mult un moft. Traficul infernal care ne aşteaptă odată cu sosirea toamnei este un motiv suficient de întemeiat să te gândeşti serios la asta. O maşină mică are şi dezavantaje: un portbagaj mai puţin încăpător, poate chiar o putere mai mică. Dar, în schimb, te va ajuta să te strecori în aglomeraţie şi să te bagi pe acolo pe unde alţii nu au loc.

Investeşte într-un GPS

În cazul în care consideri că aplicaţia Waze nu-ţi este de mare folos, poţi investi într-un GPS mai performant. Şi acesta te va ajuta mai ales dacă vrei să mergi pe străzi laturalnice, adiacente şi să eviţi, astfel, marile bulevarde aglomerate. Atenţie însă la hărţile cu care vine aparatul pentru că este posibil ca, la un moment dat, să fii obligat să le actualizezi.

Evită orele de vârf

Dacă poţi, încearcă să pleci de acasă mai devreme sau mai târziu, tocmai pentru a evita orele de vârf de dimineaţă şi de seară. Între orele 7 şi 9.00 dimineaţa traficul este un coşmar. La fel seara, începând cu ora 17.00. În cazul în care este posibil, pleacă de acasă după ora 9.00 şi de la serviciu după ora 19.00. Dacă ai un drum de făcut, o treabă de rezolvat las-o mai pe după-amiază, când oraşul e mai liber.

Parchează maşina mai departe

Dacă situaţia îţi permite, încearcă să parchezi maşina mai departe, iar apoi mergi pe jos o bucată de drum. De exemplu, dacă ai drum până în centru, cu toţii ştim că acolo traficul este infernal, iar locurile de parcare aproape inexistente. Aşa că parchează autoturismul pe o stradă adiacentă şi ia-o la picior. Vei ajunge mai repede pe jos decât dacă stai la volan în blocaje în trafic.

Învaţă scurtăturile ca şoferii de taxi

Ai văzut cum se descurcă în trafic şoferii de taxi? Ca să evite aglomeraţia, intersecţiile blocate, ambuteiajele şi mersul bară la bară, o iau pe tot felul de scurtături – străzi adiacente, lăturalnice, uneori chiar prin spatele blocurilor de locuinţe, pe alei despre care habar nu aveai că există. Dacă ai proceda la fel, ai scurta mult timpul de aşteptare din trafic.   

Ia-ţi o trotinetă electrică

Chiar dacă nu există străzi pe care să circuli în siguranţă şi piste speciale pentru biciclete şi trotinetă, ar trebui să te gândeşti să foloseşti şi astfel de mijloace de transport. Am văzut pe stradă din ce în ce mai multe persoane care se deplasează cu trotinetă electrică şi bicicleta. Ai putea să-ţi cumperi şi tu. Te vei deplasa rapid, te vei descurca mai uşor în trafic. Foloseşte acest mijloc de transport ori de câte ori ai ocazia sau îţi permite situaţia.

Ia metroul!

Ştim cu toţii că atunci când plouă sau ninge, toată lumea pleacă la serviciu cu maşina sau cu taxiul. Orice drum ai avea de făcut, indiferent cât de scurt ar fi, te urci la volan. Aici nu te plouă, nu te ninge, nu ţi-e frig. Dimpotrivă. E cald şi bine, asculţi muzică, nu te înghesuie nimeni ca în autobuz şi mai stai şi jos, confortabil. Problema apare în momentul în care te trezeşti într-o mare de alte sute de maşini blocate pe străzi, în intersecţii, prin pasaje subterane sau pe poduri, maşini care stau la semafoare interminabile sau merg bară la bară. Nu mai bine luai tu umbrela şi te urcai în metrou?   

Alegeri prezidențiale 2024

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William la Centerpoints Awards, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Alimente care devin toxice la frigider  Sursa foto shutterstock 1976067755 jpg
brad de craciun jpeg
alimentatie sanatoasa jpeg
Calendar 5 decembrie: 2017   Regele Mihai I, ultimul suveran al României, a murit în Elveția, la vârsta de 96 de ani jpeg
sardinia, italia   freepik jpg
depozite bancare jpg
reginele romaniei jpg
Târgul de Crăciun Timișoara 2023
image
actualitate.net
image
actualitate.net