4 trucuri pentru îngrijirea părului închis la culoare
Ultima actualizare:
Părul închis la culoare are tendinţa să fie uşor mai aspru şi mai uscat şi poate fi, în anumite cazuri, mai dificil de întreţinut. Marele avantaj al părului negru este că el reflectă foarte bine lumina şi este lucios chiar şi fără aplicarea unor tratamente speciale.
Iată câteva sugestii prin care poţi îngriji, în mod corect, părul brunet:
1. Hidratează-l
- Pentru că are tendinţa de a fi uşor mai uscat, părul brunet are nevoie de hidratare. Dacă foloseşti balsam după fiecare spălare, vei avea un păr superb cu siguranţă, totuşi, dacă părul este vopsit şi îl supui unor tratamente la temperaturi ridicate, ar fi bine că din când în când să aplici diverse măşti. O mască formată dintr-un ou, trei linguri de ulei de măsline şi o linguriţă de ulei de ricin, aplicată pe părul umed şi menţinută timp de 30 - 50 de minute, va oferi părului tău un aspect impecabil.
2. Nu îl spăla în fiecare zi
- Luciul natural pe care părul brunet îl are, provine şi de la uleiurile naturale pe care scalpul le secretă. Astfel, aceste substanţe existente pe lungimea firelor de par stimulează şi mai mult strălucirea naturală a acestuia. De preferat este să îl speli la cel puţin trei zile. Chiar dacă la început se va îngraşa din cauza faptului că s-a obişnuit cu un anumit ritm de spălare, la final el se va obişnui cu ritmul impus de tine.
3. Intensifică-i culoarea
- Dacă observi că părul tău şi-a mai pierdut din intensitatea culorii, este recomandat să îi aplici un tratament care să revigoreze nuanţa închisă. Fierbe 5 linguri de cafea într-un litru de apă (fără să adaugi zahăr), lasă cafeaua să se răcească şi aplic-o apoi pe părul proaspăt spălat. Se lasă să acţioneze câteva minute pentru a pătrunde în firul de păr, după care se clăteşte cu apă rece din belşug. Vei observa cum din părul tău se va scurge o substanţă închisă la culoare, exact ca după ce te vopseşti.
4. Consumă alimentele potrivite
- Atunci când vrei să ai un par sănătos în general, consumă alimente bogate în calciu (lactate, portocale, broccoli, somon, smochine), fier (legumele şi carnea roşie), acid folic (mazăre, broccoli, sfeclă, salată iceberg, spanac, porumb, sparanghel, alune, suc de portocale, ouă .