Alimentele pe care le consumi pot conţine chimicale care te îngraşă. Află despre ce este vorba!
Ai un regim alimentar sănătos, dar chiar și așa nu reușești să scapi de niciun kilogram în plus? Noi cercetări arată că anumite substanțe chimice care se găsesc în alimentele aparent sănătoase, cum sunt carnea slabă, peștele, fructele și legumele, pot fi vinovate de faptul că nu slăbești.
„Aceste toxine perturbă funcționarea hormonilor și modifică tranzitul intestinal, cauzând un dezechilibru al bacteriilor bune și rele“, spune medicul Patricia Salber. Dezechilibrul poate duce la indicii pe care le confunzi cu foamea, un metabolism somnoros și o creștere a celulelor adipoase și a depozitelor de grăsimi, toate contribuind la creșterea în greutate. În plus, aceste toxine pot crește riscul de boli de inimă, diabet și colesterol ridicat.
Emulgatorii
Aceste substanțe chimice sunt adăugate în alimentele procesate pentru a le îmbunătăți textura. Un studiu recent publicat în revista „Nature“ arată că emulgatorii au un impact negativ asupra tranzitulu intestinal, conducând la un dezechilibru bacterian care poate duce la apariția sindromului metabolic. Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Georgia spun că emulgatorii nu numai că declanșează obezitatea la animale, dar, poate să favorizeze apariția unor boli intestinale, cum este colita (o inflamație a mucoasei colonului, care poate provoca dureri abdominale și diaree).
Află pe clickpentrufemei.ro ce alte chimicale din alimente te îngraşă.