Cea mai bună pâine la dietă
Cea mai bună pâine la dietă trebuie să ne ofere nutrienţii necesari pentru organism, dar şi să fie slabă în calorii. Atunci când ţinem o dietă nu este obligatoriu să renunţăm la ea. Acest aliment este de obicei interzis în curele de slăbit, dar unii oameni nu pot renunţa sub nici o formă la el. Există alternative de înlocuire a pâinii nesănătoase în regim, fără să renunţăm la ea complet.
Cea mai bună pâine la dietă este aceea care conţine 100% cereale integrale. Ea este, în mod evident, foarte bună la sănătate. Nu ne ajută doar la slăbit ci şi scade riscul anumitor boli. Nu trebuie să renunţăm la ea atunci când ne apucăm de o cură de slăbire, deoarece pâinea este necesară pentru organismul nostru. Deşi numeroase diete apărute pe internet interzic consumul de pâine, s-a demonstrat că nu trebuie să să o scoatem din regim, ci doar să avem grijă cum o alegem şi ce ingrediente conţine.
Ne-am obişnuit să etichetăm anumite alimente drept rele sau bune. Carbohidraţii, care în trecut erau consideraţi buni pentru sănătate, pe când grăsimile erau inamicul numărul 1, sunt acum blamaţi pentru obezitate. Pâinea este un aliment care conţine carbohidraţi, iar anumite cărţi despre nutriţionism ne îndeamnă să nu mai mâncăm acest aliment. Cu toate acestea, oamenii de ştiinţă recomandă să introducem pâinea în regimul alimentar zilnic, însă nu oricum, ci să găsim cea mai sănătoasă alternativă.
Cea mai bună pâine la dietă este cea făcută complet din cereale integrale. Însă etichetele din supermarket ne pot păcăli. Cum îţi dai seama ce conţine cu adevărat acest produs alimentar? Site-ul de sănătate WebMD ne recomandă să fim foarte atenţi la ce scrie pe etichetă. Dacă pe ambalaj apare scris 100% natural, nu înseamnă că este complet adevărat. Trebuie să avem grijă ce cumpărăm.
Cea mai bună pâine la dietă este cea făcută din făină integrală, însă nu trebuie să ne lăsăm păcăliţi de etichete.
Primul ingredient care apare listat pe ambalajul pâinilor integrale spune adevărul despre ce urmează să cumpărăm. Chiar dacă scrie că este făcută din cereale, acestea nu sunt singurul ingredient găsit în pâine. De obicei, se adaugă conservanţi şi alte “îmbunătăţiri”. Deci cum găsim cea mai bună pâine pentru dietă? Aceasta trebuie să conţină în mod obligatoriu 100% cereale integrale şi să nu ne mulţumim cu mai puţin de-atât-
Cea mai bună pâine la dietă: cerealele integrale sunt indicate pentru slăbit
Dacă scrie că este pâine neagră, nu înseamnă că este făcută complet cu făină integrală. Companiile sunt obligate să scrie cât la sută dintr-un anumit ingredient se găseşte în alimente, aşa ne putem da seama ce este bun pentru noi. Deci trebuie să fim atenţi la produsele care nu au 100% făină integrală menţionat pe ambalaj. Acelea nu sunt bune absolut deloc pentru curele de slăbire.
Cea mai bună pâine la dietă
Vrem să mâncăm cea mai bună pâine la dietă, iar asta înseamnă că avem nevoie de cereale integrale care sunt, în mod natural, foarte scăzute în grăsimi şi nu au colesterol. Acestea au între 10-15% proteine şi oferă o gamă întreagă de fibre sănătoase, minerale şi vitamine.
Cea mai bună pâine la dietă trebuie să conţină sodiu. Sodiul este o substanţă minerală, care joaca un rol important în hidratarea organismului nostru. Majoritatea painilor conţine o anumită doză de sodiu. Dacă mâncăm trei felii de pâine pe zi, care au 200 de miligrame de sodiu, contribuim cu 600 de miligrame la doza zilnică recomandată (1.800 de miligrame sodiu pe zi).
Cea mai bună pâine la dietă nu trebuie să conţină zahăr
Pâinea făcută în mod tradiţional acasă nu are adaos de zahăr. Însă la alimentele ambalate se adaugă, în general, foarte mult zahăr. Este dificil să găsim pâine fără îndulcitori, dar trebuie să ne uităm atent pe ambalaj, deoarece acolo este trecută cantitatea de zahăr adaugată. Trebuie să ne amintim, însă, ca zahărul poate fi deghizat drept alt ingredient, precum: mierea, siropul de porumb, siropul din orez, fructoza, glucoza sau maltoza. Cea mai bună pâine la dietă este 100% naturală. Deşi mulţi producători se laudă că alimentele lor sunt naturale, cu toţii ştim că nu este mereu aşa. Dacă vrem să urmăm un regim alimentar sănătos, cea mai bună pâine este cea naturală, cu faina 100% integrală. Numeroase studii au arătat beneficiile cerealelor integrale. S-a demonstrat că acestea reduc riscul apariţiei canceruluin la sân. Un sondaj efectuat pe 250 de femei care suferă de cancer la sân şi alte 250 de femei care consumau zilnic pâine integrală, a demonstrat că riscul apariţiei acestei boli scade drastic la femeile consumatoare de cereale integrale, conform Journal of the American College of Nutrition.
Cea mai bună pâine la dietă ne poate ajuta să trăim mai mult
Cercetătorii din Boston au descoperit că există o legătură între consumul regulat de cereale integrale şi logevitate. Aceştia au analizat dieta a 370.000 de adulţi şi au stabilit că cei care consumau produse ce conţin 100% cereale integrale au un risc mai scăzut (cu 17% mai mic) de a muri de orice fel de boală. Scad riscurile apariţiei unor boli precum cele respiratorii şi cele de inimă. Aceste studii au demonstrat că pâinea integrală este o alegere sănătoasă, conform HealthDay.
Pe lângă asta, s-au făcut numeroase studii care au conclus că cerealele integrale reduc riscul apariţiei de Alzheimer.
Păinea integrală conţine şi bacterii bune. Ştim cu toţii că bacteriile sănătoase se găsesc în produse alimentare fermentate, precum iaurtul, însă s-a demonstrat că aceşti „microbi prietenoşi” se găsesc şi în pâinea făcută cu cereale integrale. Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din California au demonstrat că bacteriile bune se găsesc în număr foarte mare în dietele cu pâine integrală.
Cea mai bună pâine la dietă scade drastic nivelul de colesterol şi ne îmbunătăţeşte vasele de sânge. Pe langă asta, cereleale integrale găsite în pâine ne îmbunătăţeşte şi starea oaselor. Scade riscul apariţiei osteoporozei şi ne îmbunătăţeşte densitatea oasoasă, conform studiului European Journal of Clinical Nutrition.