Cum ne protejăm de frig
Pe vreme capricioasă, pielea are nevoie de îngrijire specială, din cap până în picioare. Frigul, aerul rece, precipitațiile și vântul o deshidratează, efect care se produce din cauza trecerii de la temperaturi ridicate, din interior, la cele scăzute, de afară.
Ca să îți menții pielea frumoasă și să previi probleme precum uscarea ei excesivă, urmează sfaturile medicului dermatolog Oana Clătici. Este vorba despre câteva reguli de îngrijire, necesare când trebuie să înfrunţi frigul şi vântul aspru.
Gerul și precipitațiile irită și usucă tenul
Pielea are de suferit când temperaturile scade foarte mult. Astfel, tenul își pierde strălucirea și suplețea, devenind tern, lipsit de elasticitate și predispus la riduri.
Potrivit dermatologului, în sezonul rece, tenul gras poate deveni normal, tenul normal se transformă într-unul sensibil, iar tenul uscat se deshidratează și mai mult. Cel mai bun remediu pentru lupta cu frigul este hidratarea corectă a pielii corpului, prin aplicarea de creme hidratante, mai grase decât de obicei, adecvate tipului de ten. În zilele friguroase este vital să consumi 2 l de apă zilnic, pentru menținerea pielii hidratate. În felul acesta, poţi preveni exfolierea şi înroşirea tenului, cauzată de dilatarea vaselor de sânge situație la suprafaţa exterioară a tegumentului.
Folosește creme nutritive
Agresiunea vântului afectează toate tipurile de ten, dar cel mai mult au de suferit pielea uscată și cea sensibilă, în special aceea cu dermatită atopică. Cel mai bun remediu pentru lupta cu frigul şi cu vântul este aplicarea de creme nutritive, care hrănesc și regenerează structura pielii. Evită să foloseşti produse de îngrijire cu alcool sau produse cu putere mare de curăţare. Toate aceste obiceiuri usucă şi mai tare tenul.
Află pe clicksanatate.ro regulile de îngrijire pentru fiecare tip de ten!