Secretul celor mai bune vinete pane. Regula de aur de care trebuie să ții cont pentru a ieși crocante la exterior și moi la interior

Cui nu îi plac vinetele? Mai ales când le găsești proaspete și bine coapte, nu ai cum să nu vrei să pregătești o porție de vinete pane delicioasă. Ei bine, daca vrei să iasă ca la mama acasă, această rețetă de vinete pane este o rețetă simplă, dar, care are un mic secret. Iată cum să îți aduci bucuria gustului autentic și prospețimea ingredientelor în farfurie.

Secretul celor mai bune vinete pane / foto: arhiva Click!
Secretul celor mai bune vinete pane / foto: arhiva Click!

Te-ai săturat să mănânci în fiecare zi aceleași mâncăruri banale? Ei bine, a venit momentul să încerci o rețetă delicioasă ca la mama acasă. Nu sunt greu de făcut și sunt extrem de bune, perfecte pentru a fi servite ca aperitiv sau garnitură. Originile preparatului vinete pane se regăsesc în bucătăria mediteraneană, care a câștigat popularitate în întreaga lume datorită combinației de textură crocantă și gust aromat. Așadar, cum preparăm vinete pane pentru a aduce bucuria gustului autentic și prospețimea ingredientelor în farfurie? Vei avea nevoie de:

Ingrediente

  • 2-3 vinete, aproximativ un kg;
  • 1 1/2 linguriță de sare;
  • 1/4 linguriță piper proaspăt râșnit;
  • 150 g făina de grâu;
  • 200-250 g fulgi de porub mărunțiți;
  • 2-3 ouă, sau de câte este nevoie;
  • 2-3 căței de usturoi;
  • 150-200 ml ulei floarea soarelui sau de măsline.

Mod de preparare

Luăm vinetele și le tăiem în felii de aproximativ 7-8 mm grosime. Tăiați capetele și verificați dacă semințele sunt subdezvoltate. Secretul este ca înainte să încălziți o tigaie și să prăjiți feliile de vinete pe ambele părți până când sunt moi și se rumenesc ușor.

Puneți ouăle într-un castron, adăugați sare, piper și usturoi ras. Se amestecă până când toate ingredientele sunt omogenizate. Înt-un alt bol, se amestecă făina cu sare și piper pentru a forma un amestec uscat.

Puneți fulgii de porumb într-un bol separat. Apoi fiecare felie de vinete, la rândul său, este trecută prin amestecul de făină, apoi prin ou și apoi prin amestecul de pesmet. Încălziți uleiul la foc mediu-mare într-o tigaie. Prăjiți feliile de vinete în uleiul încins până se rumenesc și sunt crocante pe ambele părți.

Scoateți feliile de vinete prăjite pe un șervețel de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei. Serviți cu sosul preferat. Poftă bună!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
printul william kate middleton jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
horoscop 4 august jpg
hummus jpeg
Horoscop dragoste iubire FOTO Shutterstock jpg
pahar cu apa jpg
horoscop octombrie jpg
horoscop shutterstock jpg
image png
criza astm jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net