Mâncarea românească care a ajuns vedetă în SUA, după un video care s-a viralizat pe internet. Ce secret au bucătăresele de la noi

Ultima actualizare:

Salata de vinete românească a cucerit rapid gusturile străinilor, devenind tot mai populară în afara granițelor țării. În special în Statele Unite, acest preparat tradițional a ajuns să fie vedetă în presa internațională, datorită unui influencer român din domeniul gastronomiei, care a publicat pe internet rețeta.

Salata de vinete, vedetă pe internet / foto: captura Youtube
Salata de vinete, vedetă pe internet / foto: captura Youtube

Impactul a fost imediat și spectaculos, iar salata de vinete a început să atragă atenția publicului de peste Ocean.

Chiar și în România, micile secrete de bucătărie sunt cele care fac diferența între o salată bună și una extraordinară. Fie că este preparată cu maioneză sau cu ceapă, salata de vinete rămâne unul dintre cele mai iubite preparate, indiferent de anotimp sau ocazie.

Unul dintre cei care au reușit să aducă salata de vinete în atenția străinilor este chef Carolina Gelen, care a postat un videoclip despre acest preparat pe internet.

Clipul s-a bucurat de un succes imens, strângând mii de vizualizări și reacții pozitive. Acesta a devenit rapid viral, iar popularitatea sa a atras chiar și atenția presei internaționale, care a scris despre salata românească de vinete și despre modul în care aceasta a cucerit gusturile străinilor.

Aroma de salată de vinete, imposibil de confundat

Aroma specifică a salatei de vinete este greu de confundat, indiferent de rețeta aleasă. Fie că optăm pentru varianta cu ceapă sau pentru cea cu maioneză, gustul bogat și textura cremoasă transformă acest fel de mâncare într-un deliciu.

Totuși, pentru a obține o salată perfectă, este necesară răbdare și atenție la fiecare pas din procesul de preparare. Bucătăresele experimentate, precum Mihaela, cunosc mici trucuri care fac diferența. De exemplu, ea recomandă ca vinetele să fie bine bătute pentru o textură mai cremoasă și să se amestece doar într-o direcție atunci când se asamblează salata.

Popularitatea salatei de vinete nu se limitează doar la influenceri și bucătari celebri. Recent, un videoclip pe TikTok a devenit viral, înfățișând o tânără româncă alături de iubitul ei chinez, care gustă pentru prima dată salata de vinete și reacționează entuziast. Acest moment a contribuit la consolidarea trendului internațional.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Alina Maria a României și Nicolae foto personale 4 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
iepure iluzie jpg
Banca Transilvania in zece noutati in 2023 Cover Article jpg
temperaturi jpg
index (1) logo webp
parfum aroma cartofi Pol jpg
Lita Grey, a doua sotie a lui Charlie Chaplin   GettyImages 2638059 jpg
Ambalaje non SGR jpg
oameni strada shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net