Salată de vinete cu ardei, rețeta care o să devină rapid una dintre preferatele familiei tale. O gustare cu adevărat delicioasă

Ultima actualizare:

În bucătăria tradițională a multor culturi, vinetele sunt un ingredient versatil și delicios, iar atunci când sunt combinate cu ardeiul și alte ingrediente, rezultatul este o salată delicioasă. Salata de vinete cu ardei este un preparat simplu și gustos, potrivit pentru orice ocazie, de la mic dejun până la cină sau chiar pentru un picnic în aer liber. Iată cum să prepari această delicatesă care va cuceri papilele gustative ale tuturor celor care o încearcă.

Salată de vinete cu ardei. Foto: arhiva.
Salată de vinete cu ardei. Foto: arhiva.

Ce ingrediente sunt necesare pentru această rețetă

- 3 vinete medii,
- 2 ardei grași (preferabil unul roșu și unul verde pentru un aspect colorat),
- 2 căței de usturoi, mărunțiți
- 2 linguri de ulei de măsline
- Sucul de la jumătate de lămâie
- Sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust
- O legătură de pătrunjel proaspăt, tocat (opțional, pentru decor)

Cum se prepară salata de vinete cu ardei

Spală vinetele și înțeapă-le cu o furculiță pe toată suprafața. Așază-le pe o tavă de copt și coace-le în cuptorul preîncălzit la 200°C pentru aproximativ 45-50 de minute sau până când coaja lor se înmoaie. Alternativ, poți coace vinetele direct pe flacăra aragazului sau pe grătar  pentru un gust și mai bun. 

După ce vinetele sunt coapte, lasă-le să se răcească suficient pentru a putea fi manevrate. Îndepărtează coaja și păstrează pulpa într-un castron mare.

Spală, curăță și taie ardeii grași în cubulețe mici sau felii subțiri, în funcție de preferințe. Călește-i în puțin ulei până se înmoaie bine. Adaugă ardeii tăiați și căliți în castronul cu vinete.

Adaugă cățeii de usturoi mărunțiți, uleiul de măsline și sucul de lămâie peste vinete și ardei. Condimentează cu sare și piper negru proaspăt măcinat în funcție de gustul tău preferat.

Cu ajutorul unei furculițe zdrobește vinetele și ardeii până obții o consistență omogenă. Poți ajusta textura adăugând mai mult ulei de măsline sau suc de lămâie, dacă este necesar.

Transferă salata de vinete cu ardei într-un bol frumos și decorativ. Poți să o garnisești cu frunze proaspete de pătrunjel tocat pentru un plus de culoare și prospețime.

Acoperă bolul cu folie de plastic și lasă salata să se răcească în frigider timp de cel puțin o oră înainte de servire, pentru a-i permite aromelor să se combine și să se intensifice.

Salata de vinete cu ardei este o opțiune minunată pentru cei care apreciază gustul bogat și cremos al vinetelor, însoțit de dulceața subtilă a ardeiului. Poate fi servită ca o gustare rapidă, ca o garnitură delicioasă sau ca parte a unui bufet rece. Cu siguranță, va deveni una dintre rețetele preferate ale familiei tale și va impresiona orice oaspete cu savoarea sa rafinată și ușor rustică.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coldea cu ducka jpg
image
image
image
image
image
image
Horoscop FOTO Shutterstock jpg
horoscop jpeg
Zodii jpg
fericire pexels jpg
Tâmâia este unul dintre cele mai bune leacuri mănăstireşti pentru fiere jpeg
1 trucuri sprancene jpg jpeg
horoscop shutterstock jpg
1 limonada cu ghimbir jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net