Vinete pane, de post. Sunt delicioase și se fac în doar 10 minute

Dacă sunteți în căutarea unei rețete rapide, delicioase și potrivite pentru post, vinetele pane sunt alegerea perfectă. Această mâncare simplă și apetisantă este pregătită într-un timp scurt, în doar 10 minute, satisfăcându-vă pofta de ceva gustos și hrănitor.

Vinete pane, de post. Foto: arhiva.
Vinete pane, de post. Foto: arhiva.

Ingrediente necesare pentru vinetele pane, de post

Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru această rețetă:

- 2 vinete mari
- 1 cană de făină de năut
- 1 cană de apă minerală sau apă plată rece
- sare și piper, după gust
- ulei pentru prăjit

Cum se prepară această rețetă

În primul rând, spălați și curățați vinetele. Apoi, le tăiați în felii subțiri, cu grosimea de aproximativ jumătate de centimetru.

Într-un bol, amestecați făina de năut cu apa minerală sau apa plată. Adăugați sare și piper după gust și amestecați bine până obțineți o pastă omogenă și fără cocoloașe.

Fiecare felie de vinete este învelită în amestecul de făină, asigurându-vă că este bine acoperită pe ambele părți. Această pastă va crea o crustă crocantă și delicioasă după prăjire.

Încingeți uleiul într-o tigaie adâncă la foc mediu. Prăjiți feliile de vinete acoperite în pastă de făină în uleiul încins până devin aurii și crocante pe ambele părți. Acest proces ar trebui să dureze aproximativ 2-3 minute pentru fiecare parte.

După prăjire, scoateți vinetele și așezați-le pe șervete de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.

Cum se servesc

Vinetele pane sunt delicioase servite calde și pot fi însoțite de diverse sosuri, precum sos de usturoi, muștar sau sos de iaurt cu verdeață proaspătă. Această rețetă simplă și rapidă este perfectă pentru zilele în care doriți să vă bucurați de o gustare sau de un aperitiv consistent și sănătos, respectând totodată tradițiile postului.

Savurați această delicatesă crocantă și parfumată, iar aroma inconfundabilă a vinetelor prăjite vă va cuceri gusturile într-un mod inedit și apetisant. O opțiune versatilă și accesibilă, vinetele pane de post sunt cu siguranță o alegere câștigătoare pentru orice ocazie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
zodii, foto shutterstock jpg
Cele patru zodii norocoase, foto Shutterstock jpg
Piept de pui cu sos de usturoi  Sursa foto shutterstock 1424425691 jpg
zodii, foto shutterstock jpg
BeFunky collage (66) jpg
Top 5 nuante de par la moda in aceasta primavara jpg
9a1fa267 84e8 407a 9393 90933ea0e94c (1) jpeg
9 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net