Vinete și avocado? O combinație pe care trebuie să o încerci!

Ultima actualizare:

Salată de vinete cu avocado este extrem de fină și de cremoasa, cu o textură mătăsoasă. Ideea de a adaugă avocado în salata de vinete poate părea una bizară, dar vă asigurăm că rezultatul final este unul care vă va încânta papilele gustative. 

Vinete și avocado, o combinație delicioasă
Vinete și avocado, o combinație delicioasă

Iată de ce ingredinete aveți nevoie dacă doriți să încercați o rețetă atipică de vinete. 

Ingrediente

  • -3 kg de vinete
  • -2 avocado
  • -suc de lămâie
  • -50 ml ulei 
  • -sare
  • -3 linguri lapte clocotit
  • -1 ceapă rosie

Mod de preparare

Primul pas este reprezentat de coacerea vinetelor și punerea acestora într-un bol. Ulterior se adaugă miezul de avocato. Se amestecă totul cu mixerul, vertical, până când obțineți o pastă fină. 

Citește și: Vinete cu sos chinezesc, rețeta care face furori pe TikTok 

Adăugați treptat uleiul, amestecând cu o lingură de lemn. Potriviți cantiatea de sare, după propriile gusturi. Puteți adăuga și o linguriță de zeamă de lămâie, dacă vă place gustul acrișor. Adăugați laptele clocotit, amestecați bine, iar la final, puneți ceapa roșie, mărunțită fin. 

Pentru a oferi o textură mai fină salatei puteți adăuga 1-2 linguri de iaurt! 

Vinetele aduc o mulțime de beneficii celor care le consumă!

Fiind bogate în potasiu, vinetele ajută la menținerea unui ritm cardiac stabil. Totodată, această legumă conține flavonoide, care reduc nivelul de colesterol rău și măresc nivelul de colesterol bun.  

Fiind bogate în antioxidanți, vinetele luptă împotriva radicalilor liberi. Acestea protejează celulele prin încetinirea procesului de îmbătrânire.

Una dintre principalele cauze ale anemiei este lipsa de fier în sânge. Fierul din compoziția vinetelor ajută la prevenirea și tratarea anemiei.

Datorită conținutului ridicat de vitamina B3, vinetele stimulează creșterea părului. În plus, aceste alimente sunt bogate în vitamina A, care stimulează producția de sebum, ajutând la hidratarea părului, conform dozadesanatate.ro.

100 de grame de vinete crude au doar 18 Kcal, 92,7% din compoziția lor fiind alcătuită din apă, în timp ce restul de 7,3% este împărțit între carbohidrați (2,6%), fibre (2,6%), și proteine și grăsimi.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
image png
fata blonda zodii horoscop shutterstock 109970870 jpg
inselat jpeg
pardoseli dim jpg
zodii pixabay jpg
Cea mai tare rețeta de cozonac și cea mai căutată în comunitatea de cooking
relație jpeg
horoscop jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net