Salată de vinete dietetică. Rețeta inedită a Mihaelei Bilic, cu ou și ulei

Ultima actualizare:

    Mihaela Bilic ne arată rezultatul: salată de vinete aerată, cu puțin uleifoto: Facebook
Mihaela Bilic ne arată rezultatul: salată de vinete aerată, cu puțin uleifoto: Facebook

Salata de vinete, deliciul verii, este provocarea oricărei gospodine. Medicul nutriționist Mihaela Bilic a demonstrat, la ea în bucătărie, că salata de vinete poate fi și delicioasă, și dietetică. Iată secretul!

Coapte pe plită, pe aragaz sau la cuptor, preparate cu ceapă sau cu usturoi, cu sau fără maioneză, cu "accesorii" orientale, cum ar fi rodia, tahini sau chimionul, vinetele sunt vedetele verii în meniul românilor. Medicul nutriționist Mihaela Bilic a preparat, pentru exemplificare, o salată de vinete clasică, cu ulei și ou, însă a dezvăluit un truc: gustul bun îl obții frecând cât mai mult vinetele, nicidecum adăugând cât mai mult ulei.

"Care este secretul pentru o salată de vinete reușită? Ei bine, sunt mai multe. În primul rând, trebuie să coacem vinetele direct în flacără. Apoi le curățăm și le lăsăm  bine la scurs, ca să iasă din ele toată zeama aceea care este iute. Ulterior, le tocăm pe un tocător de lemn, cu un cuțit de ceramică, să nu se oxideze, și...surpriza! Adăugăm un gălbenuș de ou și puțin ulei (folosesc ulei de floarea soarelui, ca să nu le schimbe gustul), nu mai mult de un tur de castron, pentru că, dragii mei, gustul și calitatea unei salate de vinete vine din frecare. Adică folosim un bol adânc, un linguroiu pe măsură, punem vinetele aici, cu gălbenușul și un pic de ulei și frecăm de la 5 până la 10 minute. Cu cât frecăm mai mult, cu atât ele o să se umfle ca o spumă, pentru că maioneza se produce în timp ce amestecăm. Deci nu e nevoie de mult ulei, veți obține o salată de vinete dietetică și delicioasă", spune medicul nutriționist Mihaela Bilic, în filmulețul publicat pe pagina ei de Facebook.

După ce a frecat vinetele timp de 5 minute, Mihaela Bilic revine și ne arată rezultatul. "Așa cum v-am promis. O salată de vinete albă, aerată, ca o spumă, și dietetică. Pentru că am pus puțin ulei, înseamnă că are puține calorii. Haideți să nu mai acoperim gustul legumelor cu prea mult ulei. Pentru că este vară și avem nevoie să ne bucurăm de mâncărurile tradiționale românești. În varianta reconfigurată", a mai spus Mihaela Bilic. 

Citește și:

Alina Laufer, fosta soție a lui Jorge, se laudă că face cel mai bun falafel. Iată rețeta de nota 10!

Reţeta video: Cum se face salată de vinete

image
image
image
image
image
image
horoscop saptamanal shutterstock 1677373537 jpg
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
Zodii jpg
+ motive chirugie estetică jpg
Sare mancare FOTO Shutterstock jpg
astrologie jpeg