Îngrijirea părului după plajă: 6 sfaturi de la hairstyliștii profesioniști
Îngrijirea părului după plajă este foarte importantă. Vara, acesta are foarte mult de suferit din cauza soarelui puternic, dar și a clorului din apa de piscină sau a apei sărate din mare. La sfârșitul sezonului estival, podoaba capilară rămâne uscată și ternă, aparent imposibil de reparat. Hairstyliști profesioniști, precum Cristi Pascu și Alex Frîncu, te învață ce să faci pentru a-ți repara părul după expunerea la soare.
Dacă părul tău a devenit fragil și vizibil deshidratat, este momentul să asculți sfaturile specialiștilor pentru îngrijirea părului după plajă. Aceste sfaturi sunt bune și ca metode de prevenire a aspectului tern al părului. Iată ce recomandă hairsylistul Cristi Pascu.
1. Îngrijirea părului după plajă: Apelează la măștile naturale, pe bază de uleiuri hidratante
Chiar dacă, de obicei, apelezi la măști pentru păr din comerț, este bine ca, din când în când, odată cu îngrijirea părului după plajă, să îți răsfeți podoaba capilară cu măști realizate în casă din ingrediente naturale: „Pe lângă măștile obișnuite, care se găsesc în comerț, puteți apela și la metode tradiționale și să folosiți măști pe bază de unt de shea sau pe bază de uleiuri de argan și nucă de cocos. Este indicat ca temperatura ambientală să fie cât mai ridicată în momentul aplicării acestor măști. Astfel, porii sunt deschiși și substanțele hidratante pătrund mai bine în rădăcina firului de păr”, recomandă hairstylistul.
2. Îngrijirea părului după plajă: Se recomandă curățarea vârfurilor despicate
Pentru iubitoarele de păr lung este foarte greu să renunțe la câțiva centimetri din lungime, însă, mai ales în perioada verii, este recomandat să tunzi corespunzător vârfurile arse sau despicate. Îngrijirea părului după plajă trebuie să fie adecvată: „Chiar dacă ne dorim păr din ce în ce mai lung, trebuie să luăm în considerare tunsulu vârfurilor. Doar așa se poate evita o degradare accentuată a părului. Mai bine tundeți un centimetru după o vară lungă și fierbinte, decât un sfert din lungime la început de iarnă”, mai spune Cristi Pascu.
3. Îngrijirea părului după plajă: Placa de păr și uscătorul nu sunt recomandate
Placa de întins părul și uscătorul de păr nu sunt recomandate nici în restul anului, dar vara ele sunt cu atât mai nocive. Din cauza căldurilor caniculare a expunerii la soare, părul devine din ce în ce mai deshidratat, iar temperaturile ridicate îl pot face să se usuce și mai tare și să devină casant. Apelează la metode de îngrijirea părului după plajă și lasă-l să se usuce treptat: „După baie, lăsați părul să se usuce natural și evitați folosirea plăcii sau a uscătorului de păr cel puțin o lună. Încercați, totodată, să nu folosiți produse de styling în exces”, declară hairstylistul.
4. Îngrijirea părului după plajă: Folosește șampoane speciale
Podoaba capilară nu trebuie tratată cu neglijență, mai ales în timpul verii. Nu orice produs cosmetic este potrivit pentru oricine, iar îngrijirea părului după plajă trebuie făcută ca la carte. Alege un șampon special, potrivit pentru nevoile tale: „Există o serie de șampoane pe piață ce conțin keratină, care ajută astfel la regenerarea firului de păr. Vitaminele din șampon vor ajuta părul să-și revină la structura lui sănătoasă și la rezistența anterioară sezonului estival”, mai menționează Cristi Pascu, care anul trecut a inițiat concursul național „Cel mai bun hairstylist din România”.
5. Îngrijirea părului după plajă: Clătește-te cu apă rece
Și hairstylistul Alex Frîncu de la salonul de înfrumusețare Tantastic are câteva recomandări în ceea ce privește îngrijirea părului după plajă. Acesta dezvăluie un truc care ajută la recăpătarea strălucirii podoabei capilare. Specialistul recomandă ca după ce ai clătit părul de șampon cu apă caldă, ultima clătire să fie realizată cu apă puțin mai rece. Această fluctuație de temperatură va conferi o strălucire naturală.
6. Îngrijirea părului după plajă: Nu neglija scalpul
Tot hairstylistul Alex Frîncu ne amintește că odată cu îngrijirea părului după plajă nu trebuie ignorat nici scalpul. Acesta trebuie masat în mișcări circulare, cât mai des. Acest obicei va duce la irigarea rădăcinilor, hidratarea corespunzătoare, dar și prevenirea căderii părului și menținerea aspectului sănătos al acestuia.