Trucuri incredibile care te fac mai frumoasă
Nu îţi trebuie intervenţii estetice şi tratamente de înfrumuseţare sofisticate pentru a arăta mai tânără şi mai frumoasă. Lucrurile pot fi mult mai simple şi mai ieftine.
Mirela Păduraru, consilier în estetică şi trainer în cosmetică şi machiaj profesional, îţi dezvăluie câteva trucuri pe care le poţi aplica singură, acasă.
Tenul
Lucrurile de bază rămân neschimbate. Şi anume: demachiantul, loţiunea tonică, emulsia hidratantă pentru faţă şi crema contur de ochi trebuie folosite zilnic, indiferent dacă ieşi sau nu din casă. „Inclusiv dimineaţa trebuie să-ţi cureţi tenul. Poţi avea pe faţă particule de praf, acarieni luaţi de pe pernă şi chiar particule de metale grele rămase în păr”, spune specialistul. Truc: masează demachiantul pe faţă şi îndepărtează-l cu două dischete demachiante 100% bumbac, neapărat umezite uşor. Apoi, indiferent de ten, dacă nu eşti alergică, masează faţa de două ori pe săptămână cu miere simplă, bio, timp de 15 minute. Clăteşte şi bucură-te de un ten fin, ca de bebeluş.
Sprâncenele
Joacă un rol deosebit de important în imaginea ta. Ele pot schimba radical forma feţei şi fizionomia ta, în ansamblu. Trebuie să ştii că acum se poartă sprâncenele groase, cu un aspect natural. Dacă ai intrat prea mult în forma lor şi le-ai subţiat, încearcă să le laşi să crească. Masează-le uşor, în fiecare seară, cu ulei de ricin şi ulei din migdale dulci, presat la rece. Desenează împrejurul sprâncenei un chenar, la o distanţă de 2-3 mm de forma ei. Ce este în afara chenarului se pensează, ce este în interior rămâne. Truc: în perioada în care îţi laşi sprâncenele să crească, foloseşte un ruj puternic şi o eşarfă colorată pentru a distrage atenţia de la ele. Sau, dacă te avantajează, fă-ţi breton.
Ochii
Atenuează cearcănele şi pungile de sub ochi printr-un truc eficient: pune pe ochi două linguri pe care le-ai răcit în frigider. În felul acesta vei activa microcirculaţia în zona conturului ochilor, iar aceştia vor părea mai odihniţi şi mai luminoşi.
Dantura
Nu trebuie să ai neapărat dinţi albi ca termopanul pentru un zâmbet cuceritor. Un stomatolog bun te poate ajuta să ai dinţi sănătoşi, iar acasă, periază-i o dată pe săptămână cu bicarbonat de sodiu. Truc: evită rujurile cu pigment portocaliu, pentru că îţi vor face dinţii să pară îngălbeniţi. Alege rujuri care să creeze iluzia optică de dinţi mai albi. Testează ce ţise potriveşte mai bine.
Părul
Tunde vârfurile o dată la două luni, mai ales dacă sunt aspre sau arse. Dacă te vopseşti acasă, alege o vopsea fără amoniac, a cărei nuanţă să fie în armonie cu tenul şi ochii tăi. Truc: dacă eşti fan tratamente naturiste, poţi să renunţi la vopseaua clasică şi să-ţi colorezi părul în nuanţe de castaniu închis cu infuzie din frunze de nuc. Femeile au folosit această metodă de sute de ani pentru a-şi acoperi firele albe. Dacă eşti blondă, infuzia concentrată de muşeţel va da părului o strălucire aurie, fascinantă.
5 idei preconcepute despre îngrijirea unghiilor
Manichiura reprezintă o etapă normală în rutina noastră de îngrijire. Totuşi, unele lucruri le facem greşit pentru că aşa ne-am obişnuit sau pentru că nu am ştiut că e mai sănătos altfel. În timp, există riscul degradării unghiilor. Să foloseşti sau nu unghiera la manichiură? De ce apar micile pete albe pe suprafaţa unghiei? Îţi tai sau nu cuticulele? Iată ce idei preconcepute demontează experţii.