5 reţete de post, gata în 5 minute

Ultima actualizare:

    Chef Florin Şerban ne diversifică meniul din această perioadă
Chef Florin Şerban ne diversifică meniul din această perioadă

Te-ai hotărât să ţii Postul Crăciunului? Foarte bine, organismul îţi va fi recunoscător pentru cura de detoxifiere pe care i-o oferi.

Însă dacă la un moment dat te saturi de clasicele salate, supe şi orez cu legume, bucătarul de la Capricciosa, chef Florin Şerban, îţi sare în ajutor şi îţi dă 5 reţete delicioase, foarte simplu de preparat. Cine zice că nu poţi să-ţi faci mâncăruri gustoase doar din legume şi cereale?! Se poate, şi încă foarte repede. Noi i-am lansat bucătarului Florin provocarea de a ne da 5 reţete, fiecare gata în 5 minute. Rezultatul – un deliciu. Încearcă-le şi tu şi diversifică-ţi meniul zilnic. Până la urmă, postul nu e chiar atât de greu. Ba chiar i-ai putea prinde gustul.

Chifteluţe de dovlecei

Ingrediente: 200 g dovlecei verzi, un căţel de usturoi, 30 g pesmet, 100 ml smântână vegetală, câteva fire de pătrunjel, sare, piper, 20 g făină.

Preparare: Dovlecelul se dă prin răzătoare, se adaugă smântâna, pătrunjelul tocat mărunt, usturoiul zdrobit, pesmetul, sarea şi piperul. Se amestecă totul până se leagă. Din această compoziţie se fac forme rotunde care se trec prin făină şi se prăjesc în ulei încins.

Legume la tigaie

Ingrediente: 30 g ardei, 30 g dovlecei, 30 g ceapă, un grăunde de usturoi, 30 g broccoli, 30 g spanac, 100 ml sos de roşii, busuioc, sare, ulei

Preparare: Legumele se taie cubuleţe sau julien, se trag în ulei de măsline, se adaugă sarea, busuiocul şi sosul de roşii. Totul se ţine pe foc 5 minute. 

Roşii umplute cu sparanghel şi ciuperci

Ingrediente: două  roşii, 100 g sparanghel, 30 g ciuperci, 100 g smântână vegetală, 1 ml ulei, un căţel de usturoi, sare după gust.

Preparare: Roşiile se scobesc cu o linguriţă mică. Ciupercile se toacă şi se călesc în ulei, cu usturoiul tocat şi cu sparanghelul, apoi se adaugă smântâna lichidă, se condimentează cu sare şi se amestecă până devine o cremă. Roşiile se vor umple cu amestecul respectiv şi se dau la cuptor 5 minute.

Frigărui de legume

Ingrediente: 30 g ardei, 30 g dovlecei, 30 g roşii cherry, 30 g ceapă, puţin ulei de măsline, busuioc proaspăt, sare după gust.

Preparare: Legumele se curăţă, se spală, se taie în bucăţi mai mari, se înfig pe un băt de frigărui, se condimentează cu sare, se stropesc cu ulei şi, între bucăţi, se prind frunze de busuioc. Frigăruile se pun pe grătar şi se rumenesc pe ambele părţi. Va ieşi un deliciu, gata în 5 minute.

Tocăniţă de spanac

Ingrediente: 100 g spanac, puţin ulei de măsline, două fire de ceapă verde, un grăunte de usturoi, 100 g sos de roşii, sare.

Preparare: spanacul se spală bine, se taie grosier, se sotează circa două minute în ulei de măsline, cu ceapă şi usturoiul tocate mărunt. Se adaugă sosul de roşii şi se mai fierbe încă 3 minute, până scade sosul.

Alegeri prezidențiale 2024

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William la Centerpoints Awards, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
index webp
love 8457762 1280 jpg
horoscop sâmbătă 30 noiembrie jpeg
horoscop 4 august jpg
fericire  foto   Shutterstock jpg
Banner Astroloaga Andreea
image png
poza 3 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net