5 reţete de post, gata în 5 minute
Te-ai hotărât să ţii Postul Crăciunului? Foarte bine, organismul îţi va fi recunoscător pentru cura de detoxifiere pe care i-o oferi.
Însă dacă la un moment dat te saturi de clasicele salate, supe şi orez cu legume, bucătarul de la Capricciosa, chef Florin Şerban, îţi sare în ajutor şi îţi dă 5 reţete delicioase, foarte simplu de preparat. Cine zice că nu poţi să-ţi faci mâncăruri gustoase doar din legume şi cereale?! Se poate, şi încă foarte repede. Noi i-am lansat bucătarului Florin provocarea de a ne da 5 reţete, fiecare gata în 5 minute. Rezultatul – un deliciu. Încearcă-le şi tu şi diversifică-ţi meniul zilnic. Până la urmă, postul nu e chiar atât de greu. Ba chiar i-ai putea prinde gustul.
Chifteluţe de dovlecei
Ingrediente: 200 g dovlecei verzi, un căţel de usturoi, 30 g pesmet, 100 ml smântână vegetală, câteva fire de pătrunjel, sare, piper, 20 g făină.
Preparare: Dovlecelul se dă prin răzătoare, se adaugă smântâna, pătrunjelul tocat mărunt, usturoiul zdrobit, pesmetul, sarea şi piperul. Se amestecă totul până se leagă. Din această compoziţie se fac forme rotunde care se trec prin făină şi se prăjesc în ulei încins.
Legume la tigaie
Ingrediente: 30 g ardei, 30 g dovlecei, 30 g ceapă, un grăunde de usturoi, 30 g broccoli, 30 g spanac, 100 ml sos de roşii, busuioc, sare, ulei
Preparare: Legumele se taie cubuleţe sau julien, se trag în ulei de măsline, se adaugă sarea, busuiocul şi sosul de roşii. Totul se ţine pe foc 5 minute.
Roşii umplute cu sparanghel şi ciuperci
Ingrediente: două roşii, 100 g sparanghel, 30 g ciuperci, 100 g smântână vegetală, 1 ml ulei, un căţel de usturoi, sare după gust.
Preparare: Roşiile se scobesc cu o linguriţă mică. Ciupercile se toacă şi se călesc în ulei, cu usturoiul tocat şi cu sparanghelul, apoi se adaugă smântâna lichidă, se condimentează cu sare şi se amestecă până devine o cremă. Roşiile se vor umple cu amestecul respectiv şi se dau la cuptor 5 minute.
Frigărui de legume
Ingrediente: 30 g ardei, 30 g dovlecei, 30 g roşii cherry, 30 g ceapă, puţin ulei de măsline, busuioc proaspăt, sare după gust.
Preparare: Legumele se curăţă, se spală, se taie în bucăţi mai mari, se înfig pe un băt de frigărui, se condimentează cu sare, se stropesc cu ulei şi, între bucăţi, se prind frunze de busuioc. Frigăruile se pun pe grătar şi se rumenesc pe ambele părţi. Va ieşi un deliciu, gata în 5 minute.
Tocăniţă de spanac
Ingrediente: 100 g spanac, puţin ulei de măsline, două fire de ceapă verde, un grăunte de usturoi, 100 g sos de roşii, sare.
Preparare: spanacul se spală bine, se taie grosier, se sotează circa două minute în ulei de măsline, cu ceapă şi usturoiul tocate mărunt. Se adaugă sosul de roşii şi se mai fierbe încă 3 minute, până scade sosul.