Anghinare cu broccoli şi orez – Monica Marton
Ingrediente necesare pentru patru porţii:
6 bucăţi de anghinare
500 de grame de broccoli
4 tije de la un apio
200 de grame de orez
un ardei capia
o jumătate de praz
6 căţei de usturoi
o lămâie
o linguriţă de cimbru
o jumătate de linguriţă de turmeric
2 frunze de pătrunjel
o lingură de ulei de măsline
o linguriţă de sare
o linguriţă de piper roşu
Preparare:
Curăţaţi şi spălaţi anghinarea, broccoli, apio, prazul, usturoiul, lămâia, orezul. Anghinarea o curăţaţi de tulpină lemnoasă şi de frunzele exterioare care sunt tari, până ajungeţi la cele care sunt moi şi cărnoase. De la aceste frunze tăiaţi vârfurile care sunt tari, lăsaţi doar partea cărnoasă a frunzelor de anghinare. Scobiţi cu o linguriţă şi puful din interiorul acesteia. Vă asiguraţi că aţi curăţat toată partea tare şi lemnoasă a acesteia şi o puneţi în apă rece cu o jumătate de lămâie. Tăiaţi apio, usturoiul şi prazul rondele subţiri. Puneţi în cratiţă uleiul de măsline şi când este încins adăugaţi usturoiul, prazul şi apio feliat. Le lăsaţi să se rumeneasca puţin, amestecând periodic în cratiţă. Spălaţi şi adăugaţi în cratiţă orezul şi două căni de apă şi îl lăsaţi să fiarbă 5 minute, apoi adăugaţi sarea şi anghinarea la fiert. Lăsaţi compoziţia să fiarbă 15 minute, apoi adăugaţi broccoli spălat şi desfăcut în buchetele şi îl lăsaţi să fiarbă 5 minute. Adăugaţi ardeiul, cimbrul, turmericul şi coaja rasă de la jumătatea de lămâie rămasă şi omogenizați compoziţia. Opriţi focul, adăugaţi piperul roşu şi pătrunjelul. Sunteţi gata! Poftă bună!