Antricot de vită la cuptor
Ultima actualizare:
Ingrediente
1 kg antricot de vită
100 g unt
2 linguri ulei
1 căpăţână de usturoi tăiată la cap
sare
piper
2-3 crenguţe de rozmarin
Preparare
Speli carnea, o dai cu piper, o rulezi și o legi cu sfoară. Topești untul într-o tigaie, adaugi uleiul și pui antricotul legat. Îl rumenești pe toate părțile, apoi îl așezi într-o tavă, torni grăsimea în care l-ai fript și adaugi căpățâna de usturoi. Speli și tai o crenguță de rozmarin și o presari peste antricot, iar restul îl pui în tavă. Dai la cuptorul încins, la foc mare, cam 20 de minute, apoi dai focul mic și mai lași încă 30 de minute. Din când în când, îl stropești cu sosul lăsat în tavă. Când este aproape gata, îl dai cu sare. Servești antricotul cu un piure de conopidă, de cartofi sau cu murături.