Ardei la cuptor, umplut cu carne, orez și ciuperci – Sandru Maria
Ultima actualizare:
Ingrediente
1 borcan ciuperci feliate
400 g carne tocată amestec porc și vită
1 crenguță cimbru din grădină
8-10 ardei gras pentru umplut
80 g orez
2 cepe măricele
sare după gust
piper după gust
3 linguri ulei floarea-soarelui
Mod de prepaprare:
Ciupercile le punem într-un castron. Începem să tăiem ceapa cât mai mărunt și o punem la călit, orezul îl punem peste ceapă, apoi carnea și ciupercile, sărăm și piperăm după gustul nostru și punem cimbrul. Ardeiul se umple cu compoziția obținuta. Într-o oală de pământ aranjăm ardeiul, crenguța de cimbru, foile de dafin și introducem oala în cuptor. Acoperim și lăsăm să fiarbă, iar spre final punem bulionul. Scoatem oala din cuptor, presărăm mărar verde și putem servi cu smântână. Poftă bună!