Ardei umpluţi cu carne de curcan - Albert Daniel - Bertoni
Ingrediente:
- 1 kg piept de curcan- 14-16 ardei grași mari, roșii- 200 g orez- 3 ouă- 1 legătură ceapă verde- 1 legătură pătrunjel verde- 1 legătură leuștean verde- 2 linguri pastă de tomate- 1 litru suc de roșii- sare, piper măcinat- ulei
Preparare:
Carnea de curcan se toacă la cuțit. La fel procedăm cu ceapa verde, pătrunjelul, leușteanul, și le punem peste carne. Adăugăm ouăle, pasta de tomate, orezul spălat, sare și piper măcinat. Amestecăm bine cu mâna, până când aluatul devine omogen.Ardeilor le tăiem capac de sub codiță, înlăturăm semințele şi-i spălăm. Cu o lingură, luăm din compoziția preparată, umplem ardeii și le punem capacele. Ungem o oală de 6-8 litri cu ulei și așezăm ardeii. Turnăm sucul de roșii și completăm cu apă cât să-i acopere.Punem capac pe oală și fierbem la foc mic circa 90 de minute, până când zeama scade și se îngroașă căpătând consistența unui sos.Se servesc cu găluște de mămăligă și ardei iute.