Aricei de ciocolată - Ionuţ Dumitrache
Ingrediente:
500 g biscuiţi, 1/2 pachet margarină, 2 linguri cacao, 1 borcan dulceaţă kiwi, 3 linguri zahăr pudră, 2 esenţe rom, 200 g ciocolată cu lapte, 200 ml frişcă lichidă, bombonele decorative, fulgi ciocolată.
Preparare
Zdrobeşte biscuiţii, apoi pune-i într-un bol încăpător şi amestecă-i cu zahăr pudră, margarină topită, cacao, esenţă rom şi dulceaţă de kiwi.Amestecă totul bine, până rezultă o compoziţie omogenă şi formează nişte aricei (forme ovale, uşor alungite la un capăt).Separat, încălzeşte frişca şi amestec-o cu ciocolata ruptă bucăţele. Va rezulta o glazură fină de ciocolată.Acoperă ariceii cu glazura de ciocolată, presară peste ei fulgişori de ciocolată (ţepii) şi pune-le ochişorii din bombonele decorative.Lasă ariceii să se întărească pe o tavă cu hârtie de copt.