Biscuiţi fluturaşi - Ana Guran
Ingrediente:
o ceaşcă mai mare de amidon, 2 ceşti făină, 150 g margarină la temperatura camerei, 1 ceaşcă zahăr farin, 1 plic zahăr vanilat, 1 ou, 1 linguriţă drojdie uscată, 1 lingură cacao.
Mod de preparare
Se pune într-un bol margarina, oul şi zahărul, se amestecă, apoi se pune făina, zahărul vanilat, drojdia, se amestecă bine şi se frământă.Se împarte aluatul în 2 părţi egale. În prima se adaugă cacao, iar cealaltă se lasă aşa cum este.Se frământă bine cele 2 bile obţinute. Se pun bilele obţinute în frigider pentru 1/2 oră.
Se scot bilele din frigider şi se întind 2 foi de aceeaşi mărime. Se pune foaia maro peste cea albă, se rulează începând din laterale rezultând două suluri egale. Se taie ruloul în două părţi egale şi le-am unit cu marginea spate în spate.
Se aşează în tava tapetată cu hârtie de copt şi se pun în cuptorul încins în prealabil la 175-180 grade timp de 35 minute.Se lasă până se rumenesc. La final, se pot pudra cu zahăr.