Brioşe cu morcovi - Naomi Munteanu
Ingrediente:
125 ml iaurt sau lapte, 1 ou, 3 morcovi, 100 g făină, jumătate pliculeţ praf de copt, 1-2 linguriţe ulei, foarte puţină sare şi scorţişoară, coajă de lămâie (opţional), alune (opţional), frişcă(optional).
Preparare
Într-un vas se bate oul până devine o pastă, se adaugă iaurtul sau laptele, făina, uleiul, morcovul ras prin răzătoarea mică şi stors (pentru culoare se adaugă şi sucul de la morcovi), puţină sare şi scorţişoară iar la sfârşit se adaugă praful de copt. Se amestecă bine. Astfel, aluatul obţinut se toarnă în cupe de brioşe sau forme din hârtie de copt, fără să le umpleţi că vor creşte la cuptor.
Se dă la cuptor preîncălzit 180 grade pentru aproximativ 25-30 minute după care se lasă să se răcească circa 5 minute înainte de a le scoate din forme.
Menţionez că la sfârşit am presărat brioşele cu alune şi câteva ornate cu frişcă pentru a arăta mult mai bine.