Brioşe - Elena Angheluţă

Ultima actualizare:

    Brioşe
Brioşe

Ingrediente:

250 g făină, 150 g zahăr, 1 linguriţă praf de copt, 1 ou, 200 ml lapte, 110 g de unt topit, un praf de sare, esenţă de vanilie, coajă rasă de lămâie, 2 linguri fulgi de ciocolată

Pentru decor:

200 g mascarpone, 150 ml frişcă, 80 g zahăr pudră, 2-3 picături esenţă de vanilie, 10 căpşuni.

Preparare

Se amestecă într-un vas, cu o lingură, făina, zahărul, praful de copt şi sare.Într-un alt vas amestecaţi  laptele călduţ, untul pe care l-am topit, coaja de lămâie, esenţa de vanilie şi oul. Amestecaţi-le bine tot cu un tel. Adăugăm apoi ingredientele umede peste cele uscate şi amestecaţi-le uşor pentru a se combina şi spre final încorporăm şi fulgi de ciocolată. În tava de brioşe punem hârtiuţe şi adăugăm compoziţia însă nu le umplem ochi, lăsăm aşa loc de un deget. Introduceţi brioşele la cuptor pentru 15-20 de minute. După 15 minute vom verifica brioşele cu o scobitoare. Dacă scobitoarea introdusă în aluat iese curată, fără urme de aluat, brioşele sunt coapte.Cu un mixer electric la viteza medie, se bate frișca. Într-un alt castron, amestecăm împreună brânza mascarpone şi zahărul pudră până se omogenizează. Când crema e gata folosim pentru ornat un pos sau o siringă, deasupra adăugăm câte o căpşună. În loc de fulgi de ciocolată putem folosi şi căpşuni.

Alegeri prezidențiale 2024

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William la Centerpoints Awards, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
index webp
love 8457762 1280 jpg
horoscop sâmbătă 30 noiembrie jpeg
horoscop 4 august jpg
fericire  foto   Shutterstock jpg
Banner Astroloaga Andreea
image png
poza 3 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net