Budincă cu orez şi piersici - Nicoleta Pârvuleţ
Ultima actualizare:
Ingrediente:
1 cană orez, 4 căni lapte, 3 ouă, 150 g zahăr, esenţă de vanilie, 5 piersici mărişoare, 50 g unt, coaja rasă de lămâie.
Preparare:
Laptele se fierbe. Când a dat în clocot adăugăm orezul spălat în mai multe ape şi scurs. Lăsăm să fiarbă până se îngroaşă, amestecând frecvent. Se adaugă zahărul şi mai lăsăm câteva clocote, apoi oprim aragazul şi lăsăm să se răcească. Adăugăm untul cât este fierbinte şi amestecăm să se topească. Când s-a răcit, am adăugat în orez gălbenuşurile, esenţa de vanilie, coaja rasă de lămâie şi bucăţile de piersică. Am amestecat bine şi am încorporat albuşurile bătute spumă tare. Se aşează compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptor pentru aproximativ 45 minute.