Budincă de pâine cu scorţişoară - Ionuţ Dumitrache
Ultima actualizare:
Ingrediente:
300 g pâine mai veche, 2 linguriţe scorţişoară, 2 ouă, 200 g zahăr, 600 ml lapte, 20 g unt (pentru uns), topping fructe.
Mod de preparare
Mixează ouăle cu zahărul, până obţii o compoziţie spumoasă; adaugă laptele şi continuă mixarea, apoi pune scorţişoara în această compoziţie.
Separat, taie pâinea cubuleţe, apoi pune-o peste compoziţia din lapte. Amestecă totul uşor, astfel încât să nu se rupă feliile de pâine.
Unge câteva vase termorezistente cu unt, apoi toarnă amestecul din pâine şi sos de lapte.
Dă totul la cuptor, la foc mediu, circa 20 de minute, până observi că budinca capătă o crustă aurie.
Serveşte budinca călduţă, pudrată cu scorţişoară şi cu topping de fructe.