Inventatori care își regretă creațiile. Mihail Kalașnikov: „Aș fi preferat să fi inventat o mașină de tuns iarba”

Oamenii inteligenți au schimbat, de-a lungul vremurilor, cursul istoriei prin invențiile lor remarcabile, însă unii dintre ei au ajuns ulterior să își regrete creațiile. Mihail Kalașnikov este unul dintre ei!

Mihail Kalașnikov își regretă invenția / foto: Pinterest
Mihail Kalașnikov își regretă invenția / foto: Pinterest

Nu toți inventatorii au anticipat impactul pe care creațiile lor l-ar avea asupra lumii! Unii dintre ei, privind înapoi asupra realizărilor lor, au ajuns să regrete efectele pe care le-au avut acestea, ori din cauza modului în care au fost folosite, fie din cauza suferinței pe care au provocat-o.

Mihail Kalașnikov

Regretatul Mihail Kalașnikov, care a lucrat într-o unitate de tancuri la începutul celui de-al Doilea Război Mondial, a fost însărcinat să creeze o pușcă care să ajute forțele armate sovietice să facă față în fața Germaniei. Arma sa automată, AK-47, s-a dovedit durabilă, ușoară și extrem de populară, însă invenția a ajuns să fie folosită de către rebeli și teroriști:

Aș fi preferat să fi inventat o mașină pe care oamenii să o poată folosi în viața de zi cu zi, care să-i ajute pe fermieri, de exemplu, o mașină de tuns iarba”, a spus Mihail Kalașnikov, care a murit în 2013, într-un interviu pentru „The Guardian”. 

Geoffrey Hinton

Considerat pe scară largă drept „părintele” inteligenței artificiale (IA), Geoffrey Hinton a dezvăluit că răspândirea dezinformării, pierderea locurilor de muncă și chiar pericolul ca IA să devină mai inteligentă decât oamenii, pe măsură ce începe să scrie și să ruleze propriul cod, îl îngrijorează.

O oarecare consolare pentru el este că, dacă nu ar fi fost el cel care a dezvoltat inteligența artificială, altcineva ar fi făcut-o: „Este greu de văzut cum poți împiedica actorii răi să-l folosească pentru lucruri rele,” a spus el, potrivit „Stars Insider”.

Victor Gruen

În anii '50, pe măsură ce suburbiile se extindeau și oamenii se mutau tot mai departe de centrele urbane, Victor Gruen a venit cu ideea de a crea un spațiu comun în care oamenii să poată să se plimbă și să își facă cumpărăturile. Compania sa a creat astfel primul centru comercial de interior din lume, menționează sursa. 

Totuși, în 1978, cu doi ani înainte de moartea sa, Victor Gruen a spus: „Aș dori să profit de această ocazie pentru a renunța definitiv la paternitatea acestei idei. Refuz să plătesc pensie alimentară acelor dezvoltări. Ne-au distrus orașele.”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
1 astm bronsic jpg jpeg
image png
ten tanar suplimente
legume fructe vitamine naturale jpg
cumparaturi Paste jpg
Elveția, o țară recunoscută pentru nivelul ridicat de trai  Foto Freepik com jpg
vaci facebook jpg
copil  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net