Premieră în România. Într-un mall din Capitală a apărut o secție de Poliție și un centru anti-drog

Premieră în România. Într-un complex comercial din sectorul 4 al Capitalei, pe bulevardul Metalurgiei s-a deschis joi prima secție de Poliție din România cu sediul într-un mall. Tot aici, funcționează acum și primul centru de consiliere şi informare antidrog pentru copii și adolescenți. 

Intrarea în Secția 26 de poliție din mallul Grand Arena
Intrarea în Secția 26 de Poliție este vis-a-vis de un magazin de haine

Faptul că mallurile nu mai sunt doar pentru distracție ci găzduiesc centre educaționale, casierii pentru taxe și impozite și chiar tribunale a devenit deja o obișnuință. Dar acum, în București s-a trecut la alt nivel. În sectorul 4, într-un mall, printre raioane cu încălțăminte, haine și mâncare au apărut o secție de poliție și un centru antidrog. 

Intrarea secundară a Secției 26 de Poliție din Grand Arena
Intrarea secundară a Secției 26 din Grand Arena

Deja complexul comercial este un centru administrativ pentru această zonă a orașului, în el funcționând mai multe servicii pentru populație.

Primăria sectorului 4 a mutat mai multe servicii în Grand Arena
Pentru a ajunge la serviciile primăriei mutate în mall, treci printr-un restaurant

Unde este mallul cu secție de poliție  

Pe Bulevardul Metalurgiei nr 12-18 se află mallul Grand Arena. Aici, la etajul 1, funcționează deja mai multe instituții din cadrul primăriei sectorului 4: Direcţia de Poliţie Locală, Direcţia de Evidenţă a Persoanelor, Direcţia de Impozite şi Taxe Locale şi Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Mai mult, complexul comercial a fost sediul întregii primării începând cu vara lui 2017 timp de aproape doi ani.

Intrarea în centrul anti drog din Grand Arena
Consilierea în centrul anti drog din mall este confidențială

Începând de ieri, tot la etajul 1, în celălalt capăt al complexului față de spațiile în care își desfășoară activitatea serviciile primăriei, și-au deschis porțile două instituții ale Ministerului de Interne. Este vorba de Secția de Poliție 26 și primul centru de consiliere pentru consumatorii de droguri copii sau adolescenți. La câțiva metri de intrarea în secție este și spațiul primit de centrul antidrog unde se vor desfășura ședințe de consiliere ale copiilor și adolescenților care au probleme cu drogurile

Secţia 26, având ca zonă de acoperire partea de sud a sectorului, a fost relocată din vechiul sediu, situat în zona Drumul Creţeştilor.  

Georgiana Dabija șefa Agenției Naționale Anti Drog
Georgiana Dabija a explicat că în centru vor lucra patru psihologi și doi asistenți sociali

Ce trebuie să știți despre centrul anti drog din mall 

"Vom asigura servicii de consiliere psiho-socială cu ajutorul a patru psihologi şi doi asistenţi sociali, iar serviciile medicale vor fi asigurate cu sprijinul medicilor psihiatri, pediatri din cadrul Spitalului Obregia. (...) Este foarte important pentru noi toţi, e foarte important pentru MAI să venim cu această soluţie pentru copiii din România, pentru că de astăzi acest centru va fi exclusiv pentru ei.  

Este un serviciu gratuit şi confidenţial; de asemenea, pentru familiile lor, care vor avea posibilitatea să se conecteze cu alţi părinţi care au trecut prin aceeaşi situaţie", a dezvăluit chestorul Georgiana Ramona Dabija, șefa Agenției Naționale Anti-Drog. 

Ce spații ocupă în mall instituțiile MAI 

Noul sediu al Secției 26 a fost amenajat pe o suprafaţă de 1.000 de mp,  şi va găzdui Biroul Ordine Publică, Biroul Investigaţii Criminale, Biroul Criminalistic, precum şi un Birou pentru eliberarea cazierului judiciar. 

Accesul în incinta secţiei de poliţie este unul securizat şi va fi asigurat independent de programul de funcţionare limitat al mall-ului, informează Primăria Sectorului 4.  

Alături de Secția 26 de poliție, tot în sediul din Grand Arena Mall, funcționează începând de joi, în baza unui protocol de asociere încheiat între Agenția Națională Antidrog și Sectorul 4 al Municipiului București și un nou Centru de consiliere și informare antidrog cu o suprafață de 200 de mp.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
casa veche pixabay jpeg
train pixabay jpg
ambulanta jpg
padure pixabay jpg
rsz transilvania   shutterstock 1694418106 jpg
restaurant jpg
masa de paste shutterstock jpg
1 mai comunism historia ra jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net