Casa Regală a Marii Britanii

Casa de Windsor este actuala Casă Regală a Regatului Unit al Marii Britanii. Casa Regală a fost creată la data de 17 iulie 1917, din ramura britanică a Casei de Saxa-Coburg și Gotha de către regele George al V-lea printr-o proclamație regală în 1917, ca urma a tensiunii politice la care a fost supus regele în timpul primului război mondial. Regele George al V-lea, va schimba numele casei germane cu numele Windsor, localitate din Anglia, unde regele avea ca reședință Castelul Windsor.

Casa de Windsor este singura dinastie care a domnit asupra țărilor din toate continentele din lume simultan. Actualul cap al Casei de Windsor este regina Elisabeta a II-a.[1] În februarie 1960 regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit a făcut cunoscut că urmașii ei vor purta numele de Mountbatten-Windsor, care este numele anglican al numelui german „Battenberg”. Soțul reginei, Prințul Philip, duce de Edinburgh, provine dintr-o linie nobiliară greco-daneză a casei Schleswig-Holstein-Sonderburg-Glücksburg. 

 Familia Regală Britanică este grupul de rude apropiate monarhului Regatului Unit. Termenul se aplică în mod obișnuit și grupului de persoane care sunt legăturile monarhului în rolul său ca suveran al celorlalte ținuturi Commonwealth, câteodată în variație cu termeni naționali oficiali pentru familie. Membrii Familiei Regale aparțin, fie prin naștere fie prin căsătorie, Casei de Windsor, din 1917, când George al V-lea a schimbat numele casei regale din Saxa-Coburg în Gotha. 

Această decizie a fost inițial luată deoarece Anglia și Imperiul său erau în război cu Germania și dată fiind puternica descendență germană a Familiei Regale Britanice, s-a simțit că imaginea sa publică ar putea fi îmbunătățită alegându-se un nume mai britanic al casei. Noul nume ales, Windsor, nu avea nici o altă legătură decât ca nume al castelului ce era și continuă să fie reședință regală. Deși în Regatul Unit nu există nici o definiție strictă legală sau formală al cui este sau nu membru al Familiei Regale, și liste diferite vor cuprinde persoane diferite, acelea purtând titlul Majestatea Sa sau Majestatea Sa Regală sunt întotdeauna considerați membri. 

 Membrii și rudele Familiei Regale Britanice de-a lungul istoriei l-au reprezentat pe monarh în locuri diverse pe întreg teritoriul Imperiului Britanic, câteodată pentru perioade mai lungi de timp ca viceregi, sau pentru ceremonii sau evenimente specifice. Astăzi, de multe ori ei desfășoară îndatoriri ceremoniale sau sociale pe întreg teritoriul Regatului Unit și în străinătate în numele Regatului Unit, dar în afară de monarh nu au nici un rol constituțional în afacerile guvernului, scrie wikipedia.
Citește în continuare
image

Ultimele știri despre Casa Regală a Marii Britanii

meghan markle inel jpg
Prințesa Diana sursa  GettyImages jpg
kate middleton si printul william foto profimedia 21 jpeg
regina elisabeta getty jpg
regele si regina profimedia jpg
Meghan Markle, Prințul Harry foto  GettyImages jpg
Prințesa Diana foto  GettyImages jpg
banner charles harry png
Regina Elisabeta a II-a a primit un nou căţeluş din rasa Corgi
meghan markle profimedia jpg
Kate Middleton, la premiera Spectre, în 2015, Getty jpg
pulover printesa diana afp jpg
Kate Middleton și Regina Elisabeta, Foto Getty (8) jpg
cerceii lui Kate Middleton jpg
Charlotte George profimedia 0789564887 jpg
meghan markle profimedia jpg
harry megan, regina, william si kate GettyImages jpg
Kate Middleton, Prințul William, Harry și Meghan Markle (sursa foto OKMag)
kate Middleton GettyImages jpg
Kate Middleton, Regele Charles GettyImages jpg
Meghan Markle foto  GettyImages jpg
Prince Harry And Megan Markle First Public Appearance  Toronto jpeg
Prințul Charles, Prințesa Diana în luna de miere foto  GettyImages jpg
printul william sorted food instagram jpg
Regele Charles și Regina Camilla în Sandringham (8) jpg
Regina Elisabeta și Charles (1) jpg
banner charles harry png
FotoJet (3) jpg
profimedia 0789526861 jpg
Regele Charles în Ballater, Scoția (8) jpg