Casa Regală a Marii Britanii

Casa de Windsor este actuala Casă Regală a Regatului Unit al Marii Britanii. Casa Regală a fost creată la data de 17 iulie 1917, din ramura britanică a Casei de Saxa-Coburg și Gotha de către regele George al V-lea printr-o proclamație regală în 1917, ca urma a tensiunii politice la care a fost supus regele în timpul primului război mondial. Regele George al V-lea, va schimba numele casei germane cu numele Windsor, localitate din Anglia, unde regele avea ca reședință Castelul Windsor.

Casa de Windsor este singura dinastie care a domnit asupra țărilor din toate continentele din lume simultan. Actualul cap al Casei de Windsor este regina Elisabeta a II-a.[1] În februarie 1960 regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit a făcut cunoscut că urmașii ei vor purta numele de Mountbatten-Windsor, care este numele anglican al numelui german „Battenberg”. Soțul reginei, Prințul Philip, duce de Edinburgh, provine dintr-o linie nobiliară greco-daneză a casei Schleswig-Holstein-Sonderburg-Glücksburg. 

 Familia Regală Britanică este grupul de rude apropiate monarhului Regatului Unit. Termenul se aplică în mod obișnuit și grupului de persoane care sunt legăturile monarhului în rolul său ca suveran al celorlalte ținuturi Commonwealth, câteodată în variație cu termeni naționali oficiali pentru familie. Membrii Familiei Regale aparțin, fie prin naștere fie prin căsătorie, Casei de Windsor, din 1917, când George al V-lea a schimbat numele casei regale din Saxa-Coburg în Gotha. 

Această decizie a fost inițial luată deoarece Anglia și Imperiul său erau în război cu Germania și dată fiind puternica descendență germană a Familiei Regale Britanice, s-a simțit că imaginea sa publică ar putea fi îmbunătățită alegându-se un nume mai britanic al casei. Noul nume ales, Windsor, nu avea nici o altă legătură decât ca nume al castelului ce era și continuă să fie reședință regală. Deși în Regatul Unit nu există nici o definiție strictă legală sau formală al cui este sau nu membru al Familiei Regale, și liste diferite vor cuprinde persoane diferite, acelea purtând titlul Majestatea Sa sau Majestatea Sa Regală sunt întotdeauna considerați membri. 

 Membrii și rudele Familiei Regale Britanice de-a lungul istoriei l-au reprezentat pe monarh în locuri diverse pe întreg teritoriul Imperiului Britanic, câteodată pentru perioade mai lungi de timp ca viceregi, sau pentru ceremonii sau evenimente specifice. Astăzi, de multe ori ei desfășoară îndatoriri ceremoniale sau sociale pe întreg teritoriul Regatului Unit și în străinătate în numele Regatului Unit, dar în afară de monarh nu au nici un rol constituțional în afacerile guvernului, scrie wikipedia.

Ultimele știri despre Casa Regală a Marii Britanii

Regina Elisabeta
meghan markle harry regina jpeg
meghan markle harry regina jpeg
meghan markle printul harry onu4 jpg
regina elisabeta gettyimages 480918760 jpg jpeg
Regina Elisabeta, Regele Charles si Camilla Parker Bowles Foto Gettyimages (1) jpg
Camilla Parker Bowles Regele Charles si Regina Elisabeta  Foto Gettyimages (2) jpg
kate middleton 1 profimedia 0706166194 jpg
Kate Middleton
Charles si regina Elisabeta a II-a
Printesa Diana Andrew Charles (sursa foto Hepta/colaj Click!)
meghan markle jpg
Regele Charles FOTO Getty Images jpg
2 regina si philip profimedia 0274550430 jpg jpeg
Regina Elisabeta a II a și Printul Philip profimedia 0606103055 jpg
Regele Charles al III-lea FOTO Getty Images
Funeralii de stat pentru Regina Elisabeta a II-a, în Londra. FOTO Inquam Photos / Eduard Vînătoru
Laura Tom Parker Bowles inmormantare regina elisabeta Profimedia (3) jpg
cortegiu regina elisabeta windsor (sursa captura YT)
Funeraliile Reginei Elisabeta Foto Gettyimages  (3) jpg
Funeraliile reginei FOTO Getty Images jpg
Regele Charles al III-lea FOTO Getty Images
Printul George si printesa Charlotte la funeraliile reginei Elisabeta (5) Foto Gettyimages jpg
meghan 2 jpg
sicriu bijuterii elisabeta sursa captura youtube (1) jpg
cub funeralii regina (1) png
printul louis jubileu getty (4) jpg
regina elisabeta inmormantare jpg
Casa Regala a Marii Britanii Sursă foto: Profimedia
Joe Biden s-a recules în faţa sicriului reginei Elisabeta FOTO Profimedia