Casa Regală a Marii Britanii

Casa de Windsor este actuala Casă Regală a Regatului Unit al Marii Britanii. Casa Regală a fost creată la data de 17 iulie 1917, din ramura britanică a Casei de Saxa-Coburg și Gotha de către regele George al V-lea printr-o proclamație regală în 1917, ca urma a tensiunii politice la care a fost supus regele în timpul primului război mondial. Regele George al V-lea, va schimba numele casei germane cu numele Windsor, localitate din Anglia, unde regele avea ca reședință Castelul Windsor.

Casa de Windsor este singura dinastie care a domnit asupra țărilor din toate continentele din lume simultan. Actualul cap al Casei de Windsor este regina Elisabeta a II-a.[1] În februarie 1960 regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit a făcut cunoscut că urmașii ei vor purta numele de Mountbatten-Windsor, care este numele anglican al numelui german „Battenberg”. Soțul reginei, Prințul Philip, duce de Edinburgh, provine dintr-o linie nobiliară greco-daneză a casei Schleswig-Holstein-Sonderburg-Glücksburg. 

 Familia Regală Britanică este grupul de rude apropiate monarhului Regatului Unit. Termenul se aplică în mod obișnuit și grupului de persoane care sunt legăturile monarhului în rolul său ca suveran al celorlalte ținuturi Commonwealth, câteodată în variație cu termeni naționali oficiali pentru familie. Membrii Familiei Regale aparțin, fie prin naștere fie prin căsătorie, Casei de Windsor, din 1917, când George al V-lea a schimbat numele casei regale din Saxa-Coburg în Gotha. 

Această decizie a fost inițial luată deoarece Anglia și Imperiul său erau în război cu Germania și dată fiind puternica descendență germană a Familiei Regale Britanice, s-a simțit că imaginea sa publică ar putea fi îmbunătățită alegându-se un nume mai britanic al casei. Noul nume ales, Windsor, nu avea nici o altă legătură decât ca nume al castelului ce era și continuă să fie reședință regală. Deși în Regatul Unit nu există nici o definiție strictă legală sau formală al cui este sau nu membru al Familiei Regale, și liste diferite vor cuprinde persoane diferite, acelea purtând titlul Majestatea Sa sau Majestatea Sa Regală sunt întotdeauna considerați membri. 

 Membrii și rudele Familiei Regale Britanice de-a lungul istoriei l-au reprezentat pe monarh în locuri diverse pe întreg teritoriul Imperiului Britanic, câteodată pentru perioade mai lungi de timp ca viceregi, sau pentru ceremonii sau evenimente specifice. Astăzi, de multe ori ei desfășoară îndatoriri ceremoniale sau sociale pe întreg teritoriul Regatului Unit și în străinătate în numele Regatului Unit, dar în afară de monarh nu au nici un rol constituțional în afacerile guvernului, scrie wikipedia.
Citește în continuare
image

Ultimele știri despre Casa Regală a Marii Britanii

Kate Middleton Trooping The Colour Foto Profimedia (8) jpg
Prințul Harry și Meghan Markle Foto Getty Images jpg
Kate Middleton sursa foto  Profimedia jpg
Kate Middleton foto  Profimedia jpg
Kate Middleton foto  Profimedia jpg
Regele Charles și a reluat îndatoririle regale, GettyImages (3) jpg
kate middleton costum mov profimedia jpg
Regina Elisabeta, printesa Diana si printul Charles la nunta din 1981
Kate Middleton foto profimedia jpg
image png
555 (7) jpg
regina elisabeta gettyimages jpg
1 printul harry si meghan shutterstock 1206373087 jpg jpeg
Kate Middleton jpg
Kate Middleton, soţia prinţului William, a născut un băieţel jpeg
regina elisabeta getty jpg
Ducii de Sussex și Lilibet PNG
meghan markle harry nigeria gettyimages jpg
Regele Charles si Printul William Foto GettyImages (3) jpg
Kate Middleton Prințul William foto  GettyImages jpg
Kate Middleton si Printesa Charlotte jpg
Kate Middleton și Prințul William foto  GettyImages jpg
printesa margaret colaj captura video jpg
Regele Charles foto  GettyImages jpg
regina elisabeta si jackie kennedy captura video jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
meghan markle gettyimages jpeg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Regele Charles foto  GettyImages jpg
Prințul William și Kate Middleton foto  GettyImages jpg