Caltaboş. Reţeta clasică
Care sunt cele mai importante mirodenii pentru caltaboş şi cârnaţi? În primul rând, ar fi usturoiul, al cărui gust înţepător se combină de minune cu carnea de porc (în reţeta clasică de calatboş nu este musai să pui). Ce să mai zicem de boiaua iute şi de cea dulce, pe care le pui cu grijă, ca să dai cârnaţilor culoare şi iuţeală… Ar mai fi câteva condimente pe care le pui doar dacă-ţi plac foarte mult: ienibahar, rozmarin, măghiran, coriandru… şi cam atât. Sarea şi piperul sunt obligatorii. Acum aşteptăm Sărbătoarea, că reţete avem…
Caltaboş. Reţeta clasică – Ingrediente
1 kg carne de porc150 g slănină100 g orez2 cepe1/4 plămân de porcboia de ardei dulce2 foi de dafin d sarepiper boabe şi măcinatintestine groase de porc
Află cum se prepară caltaboș după rețeta clasică pe clickpoftabuna.ro.