Chec aperitiv - Adina Mariana Stoica
Ultima actualizare:
Ingrediente:
5 ouă, 100 g caşcaval afumat, rozmarin , piper , pătrunjel , sare, 150 g cârnaţi, 2 cepe, ulei, foietaj.
Mod preparare:
Într-o tigaie punem la călit ceapa, adăugăm cârnaţii tăiaţi felii. Când începe ceapa să devină aurie, luăm cu o paletă ceapa şi cârnaţii, punându-le pe o farfurie.
Batem ouăle, adăugăm caşcavalul, ceapa şi cârnaţii, piper, 1 linguriţă de rozmarin şi pătrunjel, sare după gust.
O tavă de chec o tapetăm cu foietajul, pe toţi pereţii şi peste, punem compoziţia obţinută.
Dăm la cuptorul bine încins, aproximativ 40 minute, până începe să se rumenească, se scoate din cuptor şi se lasă să se răcească pentru a putea fi tăiat (dacă tăiem cald se va sfărâma foietajul)