Chec coroniţă cu şofran şi glazură de ou – Felicia Vanea
Ingrediente
8 ouă
9 linguri de zahăr
9 linguri de ulei
10 linguri de făină
1 praf de copt cu şofran
2 fiole de esenţă vanilie
2-3 pachetele zahăr vanilat
Glazura de ou:
100 g zahăr pudra
1 albuş de ou
zeamă de lămâie sau portocală
Mod de preparare
Ouăle se bat cu mixerul, împreună cu zahărul până devine o crema, în jur de 15 min. Apoi adăugăm uleiul şi îl încorporăm bine, adăugăm praful de copt cu şofran esenţă, zahărul vanilat şi la sfârşit făină. Omogenizăm bine, şi tapetăm o formă de guguluf, turnam compoziţia, şi o dăm la foc mediu circa 40 min. Scoatem coroniţa din formă, o lăsăm să se răcească puţin apoi adăugăm glazură de ou.
Glazura de ou: Se amestecă într-un castron zahărul pudră, albuşul de ou şi zeamă de la o lămâie sau o portocală. Se amestecă până ce se obţine o crema groasă. Cu această compoziţie se ornează coroniţa.