Chec cu cacao şi vişine – Daniela Butnaru
Ingrediente (pt. 2 checuri):
6 ouă,1 praf de sare, 300 g zahăr,300 g făină, 5 linguri ulei, 2 linguriţe cacao, 1 esenţă vanilie,1 esenţă rom, coaja de lămâie, vişine.
Mod de pregătire:
Ouăle întregi se bat cu praful de sare, apoi se pune în ploaie zahărul şi se mixează până când compoziţia îşi triplează volumul. Cu ajutorul unei linguri de lemn adăugăm uleiul, apoi făină, coajă de lămâie, esenţă de vanilie. Turnăm din această compoziţie în două forme de chec cam 3/4 din cantitate, iar în restul compoziţiei punem esenţa de rom şi cele 2 linguriţe de cacao. Punem vişinile peste compoziţia de vanilie şi apoi adăugăm compoziţia de cacao. Dăm tăvile la cuptorul încins în prealabil pt. aproximativ 45 de minute sau până când checul nostru s-a rumenit şi trece proba cu scobitoarea. După ce se răceşte îl tăiem şi-l servim alături de cei dragi.