Chiftele de legume - Bianca Raluca Panazan
Ingrediente:
1 cartof1 morcovcâteva bucheţele de conopidă1/2 ceapă roşie2 fire ceapă verde1/2 ciuperci în cutie1 ou2 linguri făină2 linguri pesmet+ 3-4 linguri pentru prăjitvegeta, ghimbir, boia dulceulei pentru prăjit
Mod de preparare
Într-o crăticioară se pune apă cu sare, iar când clocoteşte se pun bucheţelele de conopidă la fiert. Se lasă cam 15-20 minute, se scot şi se strecoara de apă şi se pasează.
Ceapa se toacă mărunt şi se pune într-un castron.
Morcovul se dă pe răzătoarea mică, se scurge de zeamă şi se pune peste ceapă, la fel şi cartoful, dupa ce se dă pe răzătoarea mică se scurge foarte bine.
Pătrunjelul se toacă mărunt şi se amestecă cu restul ingredientelor.
Ciupercile se taie cât mai mărunt şi se scurg de apă.
Se amestecă bine toate ingredientele, se adaugă condimentele, oul, făina şi cele două linguri de pesmet.
Punem un ceaun cu ulei la încis.
Umezim palmele, formăm chiftelele, le dăm prin pesmet şi le punem la prăjit.
Se scot pe un şervet de hârtie.