Chiftele de varză
Ingrediente
500 g varză albă
1 conopidă
4 ouă
300 g făină
200 g caşcaval
600 g pesmet
sare
piper
ulei pentru prăjit
mărar tocat mărunt
pătrunjel tocat fin
smântână
busuioc
Preparare
Rupi conopida în bucheţele, o speli sub jet de apă şi o pui la fiert 10 minute (cronometrezi din momentul în care începe să clocotească apa). O laşi la răcit şi o zdrobeşti cu furculiţa. Desfaci primele foi de la varză, pe care nu le foloseşti. Restul verzei îl tai fideluţă şi căleşti, 10 minute, cu sare şi piper. O dai deoparte. Dai caşcavalul prin răzătoare şi îl amesteci cu ouăle bătute, apoi torni compoziţia peste varză, amesteci şi pui conopida zdrobită. Adaugi pătrunjelul şi mărarul. Amesteci. Presari făina, amesteci bine compoziţia şi, dacă e cazul, potriveşti de sare și piper. Formezi chifteluţe, le treci prin pesmet şi le prăjeşti în baie de ulei. Le serveşti cu smântână şi, dacă vrei un gust exotic, cu frunze de busuioc.