Ciorbă cu costiţă de porc – Aluculesei Brînduşa
Ingrediente:
-1 kg.costiţă de porc,
-1 dovlecel patisson,
-500 g cartofi,
-1gogoşar,
-1 ardei verde,
-1 ardei galben,
-1 ceapă roşie,
-1 morcov,
-300 ml.borş de puţină,
-sare după gust,
-500 gr.roşii,
-1 legătură pătrunjel,
-1 legătură leuştean,
-2 frunze ţelină.
Mod de preparare:
Se porţionează carnea, se spală şi se pune la fiert, se trag două, trei, clocote, se aruncă apa şi se pune din nou la fiert.
Se toacă toate legumele, (ardeii, gogoşarul ,morcovul, ceapa) şi se pun la fiert. Cartofii se taie cuburi, dovlecelul patisson se curaţă de coajă şi de miezul cu seminţe, se toacă cuburi şi se pune peste carne. Se adaugă sare şi când sunt fierţi cartofii se adaugă şi roşiile tocate cuburi şi se lasă să fiarbă bine. Apoi se pune borş acru, după gust, sare dacă mai trebuie, se mai lasă să mai tragă câteva clocote şi se opreşte focul.Se presoara pătrunjel, leuştean, ţelină şi se poate servi. Să aveţi poftă dragilor!