Ciorbă de gulie - Monica Marton
Ingrediente necesare:
3 gulii mari şi crudeun morcovo ceapă300 de ml de smântânăcâteva rămurele de mărar proaspăt3 linguri de uleio jumătate de linguriţă de sareun sfert de linguriţă de piper alb.
Preparare:
Spălaţi şi curăţaţi legumele pe care le alegeţi cu grijă, să nu fie aţoase, lemnoase ci, cât mai crude.
Se toacă mărunt ceapa, apoi, se taie morcovii în cubuleţe de câte un cm, iar, guliile le tăiaţi cubuleţe, un pic mai mari, cu o latură de 1,5 cm.
Puneţi uleiul în cratiţă, să se încingă şi adăugaţi ceapa, amestecaţi până aceasta devine sticloasă. Adăugaţi morcovii, mai amestecaţi legumele o jumătate de minut la foc mic şi adăugaţi gulia. Căliţi legumele la foc mic, aproximativ un minut.
Adăugaţi trei litri de apă, sarea şi lăsaţi să fiarbă 25 de minute. Puneţi în oală smântâna şi apoi presăraţi piperul alb, lăsînd ciorba să fiarbă încă 3 minute.
Spălaţi şi tocaţi mărarul proaspăt pe care îl puneţi în oală. Opriţi focul apoi puneţi ciorba în farfurii şi poftiţi de gustaţi o ciorbă care poate fi servită caldă sau o puteţi lăsa la frigider şi o puteţi savura într-o zi toridă de vară.
Poftă bună!