Ciorbă de potroace moldovenească
Se știe faptul că Moldova are una dintre cele mai bogate și gustoase bucătării ale țării noastre. Printre ele se numără și ciorba de potroace, specifică acestei zone. De obicei, ciorba de potroace moldovenească se face pentru ospățul de după nuntă, dar mai poate fi făcută și după sărbătorile nașterii Domnului, la cumpăna dintre ani.
Principalul ingredient al acestei ciorbe este zeama de varză acră, care este cunoscută în popor ca un bun ingredient după beție, de aceea se servește ciorba de potroace după nuntă sau după petreceri mai importante.
Ingrediente Ciorbă de potroace moldovenească:
– 1-1,5 kg de măruntaie și bucăți de carne de pui– 1 morcov– 1 pătrunjel rădăcină– 1 păstârnac rădăcină– 1 fir de praz– 1 țelină mică– 1 ardei roșu– 200 g roșii în bulion sau 2-3 linguri de pastă de tomate– 500-700 ml zeamă de varză acră– 1 ceașcă orez– 1 legătură leuștean