Ciorbă din jambon de porc cu broccoli – Felicia Vanea
Ultima actualizare:
Ingrediente
1 kg jambon de porc cu şorici
1/2 ţelină
2 cepe
broccoli
roşii cherry
mix de mazăre, morcov, porumb, fasole verde, ardei gras roşu
1 l borş
sare
1 legătură leuştean/pătrunjel
Preparare
Carnea o spălăm şi o tăiem cubuleţe, o punem la fiert în 2 l apă cu sare pe foc, adunăm spumă formată, timp de 45 de minute. Între timp, curăţăm şi spălăm ceapă şi ţelină, le tăiem în cubuleţe mici. Când carnea este aproape fiartă, punem ceapa şi ţelina, roşiile cherry, lăsăm să fiarbă aceste legume, adăugăm şi mixul de legume şi broccoli, potrivim de sare.
Separat, dăm borşul într-un clocot şi când toate au fiert îl adăugăm în ciorbă, luăm oală de pe foc, adăugăm oul bătut şi presăram leuşteanul/pătrunjelul tocat mărunt. Poftă bună!