Ciuperci umplute - Ana Pătrasc
Ingrediente
Pentru piure: 1/2kg de cartofi, 50g unt gras, 50ml lapte gras, 10g de sare.
Pentru ciupercuţe: 2 ciuperci mari, 250g ciuperci bonduelle, 1 ceapă mică, 1 lingură ulei de măsline, 1 căţel usturoi, 50 g caşcaval ras, sare.
Mod de preparare
Se curăţă cartofii, se spală, se taie cuburi şi se pun la fiert în apă cu sare. Odată fierţi, se scurg de apă, se adaugă untul şi se pasează. Puţin câte puţin se adaugă laptele şi se amestecă bine până devine un piure pufos.
Se spală ciupercile, se îndepărtează picioruşele şi se toacă mărunt. Ceapa se căleşte în puţin ulei de măsline, se adaugă usturoiul tocat şi el, picioruşele tocate precum şi ciupercile Bonduelle. Adăugăm sare şi mai ţinem pe foc câteva minte. Separat punem ciupercile pe grătar şi le lăsăm până se umplu cu zeamă. Le luăm, le scurgem de zeamă, le umplem cu compoziţia de ciuperci şi le punem la foc într-o tigaie teflonată timp de 25-30 de minute. Cu 5 minute înainte de final, adăugăm caşcavalul ras.