Clătite de dovlecel şi cremă de caşcaval: Veronica Creţu
Ingrediente Clătite:
2 dovlecei mici
3 ouă
1 cană apă minerală
2-3 linguri ulei
1 legătură mărar verde
1 legătură pătrunjel verde,
sare şi piper
făină cât cuprinde
Umplutură:
Caşcaval ras şi smântână
Mod de preparare:
Dovleceii se curaţă şi se dau pe răzătoare. Se presară cu sare şi se lasă într-o strecurătoare să se scurgă bine de toată zeamă pe care o lasă.
Ouăle se bat cu sare, piper, se adaugă apă minerală şi uleiul. Încorporăm făina atât cât este necesar să avem o compoziţie fluidă, puţin mai groasă că la clătitele obişnuite.
Adăugăm dovleceii şi verdeaţă tocată mărunt. Prăjim clătitele pe ambele părţi.Vom avea nişte clătite mai groase puţin din cauza compoziţiei cu dovlecel. Umplem clătitele cât sunt încă fierbinţi cu amestecul de caşcaval ras amestecat cu smântână.Se rulează şi se lasă la rece cel puţin o ora.Se pot felia mai uşor pentru a fi servite. De asemeni dacă ne plac putem să le servim şi calde.