Click! îţi dă reţeta câştigătoare de la cititori: Prăjitura «Mascota» - Maria Giurgiu Şerban
Câştigătoarea noastră se numeşte Maria Giurgiu Şerban. Ea va primi o oală cu semi-presiune.
Ingrediente “coji”: 200 g ciocolată neagră cu minim 50% cacao, 50 g ciocolată cu lapte,1-2 picături esenţă mentă; Cremă: 300 ml frişcă lichidă, 200 g ciocolată neagră, 20 g zahăr pudră;
Mod de preparare
Se topesc pentru “coji” cele două tipuri de ciocolată pe baie de apă. Când compoziţia este fluidă se adaugă esenţa. Cu o linguriţă se îmbracă într-un strat cât mai uniform formele de brioşe din silicon. Se dau la rece 20-30 minute apoi se mai adaugă un strat de ciocolată. Pentru cremă se pune frişcă pe foc mic, se adaugă ciocolata ruptă bucăţi. Amestecul se ţine pe foc până ce ciocolata se topeşte. Se dă la rece şi când s-a întărit se mixează. Se umplu “cojile” de ciocolată cu cremă, se acoperă cu ciocolată topită şi se dau formele la rece câteva ore. Se scot din forme, se lasă câteva minute la temperatura camerei şi se servesc. Poftă bună!