Click! îţi dă reţeta câştigătoare de la cititori: Tartă cu căpşuni - Eugenia Iorgu
Câştigătoarea noastră se numeşte Eugenia Alexandra Iorgu. Ea va primi un suport de vase.
Ingrediente pentru crustă: 250 g făină, 120 g unt foarte rece, 70-80 g zahăr, 1 ou, un praf de sare;
Pentru cremă: 500 ml lapte, 100 g zahăr, 5 gălbenuşuri, esenţă de vanilie sau păstaie de vanilie, 40 g amidon de porumb, 40 g făină;
Mod de preparare crustă
Se încorporează făina cu untul cu ajutorul degetelor până când compoziţia va arata ca şi pesmetul. Se adaugă zahărul, oul, praful de sare şi un pic de apă rece pentru a lega aluatul. Se frământă puţin până când aluatul devine compact, apoi puneţi aluatul într-o folie de plastic şi lăsaţi-l la frigider circa o oră.
După ce s-a răcit aluatul, îl puneţi în formă şi îl ţineţi la cuptor circa 25 de minute la 180 de grade. Crema: se pun gălbenuşurile într-o cratiţă împreună cu făina şi amidonul, apoi se amestecă până la omogenizare. Puneţi şi puţin lapte pentru a vă ajuta. Amestecaţi foarte bine cu un tel, apoi puneţi şi zahărul şi omogenizaţi foarte bine, să nu rămână cocoloaşe. După ce aţi omogenizat bine, puneţi restul de lapte şi amestecaţi. Adăugaţi apoi esenţa sau păstaia de vanilie şi puneţi cratiţa la foc mediu, amestecând continuu până se îngroaşă. Puneţi crema la frigider într-un bol până se răceşte. Asamblarea tartei: după ce s-a copt crusta, o lăsaţi să se răcească, apoi puneţi crema răcită, căpşunele şi o lăsaţi la frigider peste noapte. Poftă bună!