Click! îți dă rețeta câștigătoare de la cititori: Tort aromat - Felicia Vanea
Câştigătoarea noastră se numeşte Felicia Vanea. Ea va primi un set de cuţite.
Ingrediente blat de cacao: 7 ouă, 7 linguri zahăr, 4-5 linguri făină, 4 linguri cacao, esenţă rom; Pentru blat: Separăm gălbenuşurile de albuşuri.
MOD DE PREPARARE
Gălbenuşurile le mixăm bine cu trei linguri de zahăr până devin cremoase, iar albuşurile cu restul de zahăr. Apoi le amestecăm, adăugăm esenţă de rom, făină şi cacao. Tapetăm cu hârtie de copt o formă rotundă pentru tort de 26 cm şi dăm la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, în jur de 30 minute. Când s-a răcit în tăiem în trei foi.
Pentru cremă:
2 plicuri budincă vanilie, 2 plicuri gelatin, 250 g margarină moale pentru creme, 1 plic budincă de fistic, 1 plic gelatin şi 125 g margarină moale pentru creme, 1.5 l lapte, nucă de cocos, 1 cutie ananas cubuleţe.
Sirop: 5 linguri zahăr, 500 ml apă, esenţă vanilie, coajă de lămâie. Topim zahărul, stingem cu apă până se dizolvă zahărul, adăugăm esenţă şi coaja de lămâie. Lăsăm să se răcesca, apoi însiropăm foile de blat.
Pentru decor: 1 pliculeţ Tort Gelee, perluţe argintii decor pentru prăjituri. Budinca o preparăm, conform instrucţiunilor de pe plic, apoi în fiecare punem când s-a mai răcit puţină gelatină hidratată în puţină apă, margarină moale, nucă de cocos după gust şi amestecăm bine, să se omogenizeze. În forma de tort în care am copt blatul, punem prima foaie de blat, însiropăm, adăugăm crema de budincă de vanilie, cubuleţe de ananas, apoi altă foaie de blat, însiropăm, punem crema de budincă de fistic, ananas, ultima foaie, însiropăm, cremă. Nivelăm frumos crema pe tot tortul, îl dăm la rece să se întărească crema pe el, până preparăm jeleul. Jeleul nu trebuie pus imediat, îl mai lăsaţi câteva secunde, se va închega rapid, apoi presăraţi perlutele argintii. Poftă bună!